עוגת שוקולד לכל מי שאוהב להתפנק וכמובן, לילדים! מתכון מהיר להכנה, ללא מיקסר וללא הפרדת ביצים, ותקבלו עוגת שוקולד מפנקת במיוחד שתעשה לכם את השבת! עוגה משולמת גם לאירועים, לימי הולדת ולימים שאין זמן להשקיע.
עוגת שוקולד קלה
מרכיבים
- ¼ 1 סוכר
- ¾ 1 כוסות קמח תופח
- 4 כפות קקאו
- ½ כוס אבקת שוקולית
- 1 כפית תמצית בטעם שוקולד
- 1 כוס שמן
- 4 ביצים
- ½ כוס חלב מומלץ לחמם במיקרו ל 30 שניות
- 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ”ל – חצי לעוגה וחצי לקרם
- 1 חפיסה שוקולד מריר 100 גרם
שלבי הכנה
- מערבבים קמח, שוקולית, קקאו וסוכר.
- יוצרים גומה במרכז הקערה ומוסיפים את הביצים לצד שאר המצרכים.
- טורפים הכל עד קבלת תערובת חלקה.
- יוצקנים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל־160 מעלות במשך 40 דקות.
- בודקים עם קיסם על מנת לבדוק האם העוגה מוכנה.
- הוציאו את העוגה מהתנור והניחו לה להתקרר.
קרם גאנש:
- בסיר קטן – מערבבים את השוקולד עם חצי מיכל השמנת וחממו עד לקבלת מרקם קרמי חלק.
- מורחים את הקרם על העוגה לאחר שהתקררה.
- ממתינים להתייצבות הקרם ומעבירים למקרר למשך שעה.
מקור: מרי שרעבי
להשאיר תגובה