מתכון לעוגת שוקולד רכה ועסיסית ללא סוכר וגלוטן.
עוגת שוקולד מהממת עם אבוקדו טעימה במיוחד.
עוגת שוקולד בחושה עם חידוש מטריף (סרטון)
מעדן שוקולדי מעולה וטעים
ציוד
- תבנית אינגליש קייק / קאפקייס
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- ½ אבוקדו מרוסק ללא גושים
- 5 כפות סוכר ממתיק טחון דק
- 2 כפות קקאו 100% אורגני
- 1 כף תמצית וניל
- 1 כף אבקת אפיה
- שוקולד 90% ומעלה 60 גרם
- חמאה 25 גרם
- 3 ביצים
לקישוט:
- שברי אגוזים
שלבי הכנה
- להניח בקערה את האבוקדו ולמעוך אותו כל לקבלת מרקם חלק ללא גושים.
- להוסיף לאבוקדו את כל יתר המרכיבים למעט השוקולד והחמאה.
- לערבב עד לקבלת תערובת אחיד וחלקה.
- להמיס יחד את השוקולד והחמאה יחד.
- להוסיף את השוקולד והחמאה לקערה ולערבב להטמעה מלאה בתערובת.
- לשמן תבנית אינגליש קייק (אפשר להכין גם בתבניות קאפקייס המרקם מושלם).
- לפזר שברי אגוזים.
- לאפות בטמפרטורה של 175 מעלות כ-25 דקות.
מקור: שרית ברסקה
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם לפייסבוק ולאינסטגרם.
אפשר לוותר על האבוקדו
היי פנינה,
כן, רק להחליף עם כוס קמח שקדים.
בהצלחה!
שלום רציתי לדעת האם חייבים שוקולד מעל 90 אחוז, או שזה רק המלצה?
תודה ויום נהדר
היי מרים,
זו רק המלצה. בהצלחה!