מתכון עוגת שוקולד בחושה ב-10 דקות עבודה ויש לכם עוגה מופלאה. הפתרון הקסום כשהילדים מבקשים משהו מתוק!
עוגת שוקולד טעימה שילדים אוהבים במיוחד. הכל בקערה אחת, מהיר, קליל וכיפי להכנה, ערבוב וישירות לתנור.
עוגת שוקולד בחושה שילדים אוהבים
ציוד
- כוס מדידה – 240 מ”ל (או כוס חד פעמית חמה)
- תבנית מלבנית או עגולה בקוטר 24 ס”מ
מרכיבים
- 4 ביצים גדולות
- ¾ כוס סוכר 150 גרם
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- ¾ כוס שמן
- 1 כוס אבקה להכנת שוקו שוקולית (140 גרם)
- 2 כפות קקאו לאפייה
- 1 גביע שמנת חמוצה 200 מ"ל – אפשר להמיר בחצי מיכל שמנת מתוקה, לפרווה חצי כוס מיץ תפוזים, או חצי מיכל שמנת צמחית
- 1 כוס קמח תופח 140 גרם או כוס קמח רגיל וכפית גדושה אבקת אפייה
חומרים לציפוי גנאש:
- 120 גרם שוקולד מריר קצוץ
- ½ מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל (לפרווה שמנת צמחית (סה"כ 125 מ"ל))
- 1 כף ממרח נוטלה לא חייב
שלבי הכנה
- נחמם תנור ל 170 מעלות.
- בקערה גדולה נשים ביצים שלמות , סוכר וסוכר וניל וטורפים היטב עם מטרפה ידנית לקבלת עיסה בהירה ותפוחה מעט, נוסיף בהדרגה שמן ונטרוף לאיחוד.
- נוסיף אבקת שוקולית ,קקאו ושמנת חמוצה ונטרוף לתערובת אחידה.
- נוסיף את הקמח ואבקת האפייה ונערבב רק עד שהקמח נעלם ונטמע בתערובת. (לא לערבב יותר מדי אחרת יוצאת דחוסה).
- נשפוך לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה ואופים כחצי שעה. עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים!
להכנת הציפוי:
- נרתיח שמנת מתוקה לסף רתיחה.
- נשפוך מעל השוקולד הקצוץ ונערב היטב לתערובת חלקה.
- נוסיף כף גדושה ממרח נוטלה לתערובת ומערבבים, נצנן בצד עד שהעוגה מוכנה.
- נוציא את העוגה מהתנור מחוררים את העוגה עם קיסם ושופכים את הגנאש על העוגה החמימה, מצננים.
- את העוגה נקשט במה שאוהבים (סוכריות צבעוניות, סוכריות עדשים, קוקוס ,שוקולד לבן מגורד וכו’).
מקור: Riki Cohen Wandratsch
להשאיר תגובה