רק 10 דקות עבודה ויש לכם עוגת שוקולד מופלאה.
עוגת שוקולד טעימה ונדירה שהילדים אוהבים במיוחד.
עוגת שוקולד בחושה שילדים אוהבים
הכנה מהירה ובתוך 10 דקות כבר בתנור באפייה.
ציוד
- כוס מדידה – 240 מ”ל (או כוס חד פעמית חמה)
- תבנית מלבנית או עגולה בקוטר 24 ס”מ
מרכיבים
- 4 ביצים גדולות
- ¾ כוס סוכר 150 גרם
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- ¾ כוס שמן
- 1 כוס גדושה אבקה להכנת שוקו שוקולית (140 גרם)
- 2 כפות קקאו לאפייה
- 1 גביע 200 מ”ל שמנת חמוצה אפשר להמיר בחצי מיכל שמנת מתוקה, לפרווה חצי כוס מיץ תפוזים, או חצי מיכל שמנת צמחית
- 1 כוס קמח תופח 140 גרם או כוס קמח רגיל וכפית גדושה אבקת אפייה
לציפוי גנאש:
- 120 גרם שוקולד מריר קצוץ
- ½ מיכל 125 מ"ל שמנת מתוקה (לפרווה שמנת צמחית (סה"כ 125 מ"ל))
- 1 כף גדושה ממרח נוטלה לא חייב
שלבי הכנה
- נחמם תנור ל 170 מעלות.
- בקערה גדולה נשים ביצים שלמות , סוכר וסוכר וניל ונטרוף היטב עם מטרפה ידנית לקבלת עיסה בהירה ותפוחה מעט.
- נוסיף בהדרגה שמן ונטרוף לאיחוד.
- נוסיף אבקת שוקולית ,קקאו ושמנת חמוצה ונטרוף לתערובת אחידה.
- נוסיף את הקמח ואבקת האפייה ונערבב רק עד שהקמח נעלם ונטמע בתערובת. (לא לערבב יותר מדי אחרת יוצאת דחוסה).
- נשפוך לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה ונאפה כחצי שעה. עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים!
להכנת הציפוי:
- נחמם שמנת מתוקה לסף רתיחה, נשפוך מעל השוקולד הקצוץ ונערבב היטב לתערובת חלקה.
- נוסיף כף גדושה ממרח נוטלה לתערובת ונערבב.
- נצנן בצד עד שהעוגה מוכנה.
- נוציא את העוגה מהתנור נחורר את העוגה עם קיסם ושופכים את הגנאש על העוגה החמימה, מצננים.
- את העוגה מקשטים במה שאוהבים (סוכריות צבעוניות, ונשפוך עדשים, קוקוס ,שוקולד לבן מגורד וכו’).
מקור: Riki Cohen Wandratsch
להשאיר תגובה