מתכון לעוגת שוקולד בחושה ללא גלוטן בחושה בלי מאמץ .
עוגה עם ניחוח שוקולד והדרים שמתפזר בכל הבית וטעימה במיוחד.
עוגת שוקולד בחושה ללא קמח בכלל
עוגה בחושה קלה להכנה
ציוד
- תבנית אינגליש קייק
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- שוקולד 90% ומעלה 90 גרם
- 2 כפות קקאו טבעי
- 5 כפות ממתיק טחון דק
- 2 כפות אינסטנט בטעם שוקולד
- מים 20 מ"ל
- 1 כף תמצית וניל
- 3 ביצים
- חמאה 20 גרם
- 2 כפות קוקוס
- גרדת תפוז מתפוז אחד
- 2 כפות שמנת להקצפה 38%
- 1 כף אבקת אפיה ללא גלוטן
שלבי הכנה
- להמיס את השוקולד ביחד עם החמאה הממתיק והשמנת.
- לתערובת השוקולד המומס להוסיף את יתר המרכיבים למעט הגרדת תפוז ונערבב טוב עד לקבלת תערובות אחידה.
- לשמן תבנית אינגליש קייק ולהעביר אליה את התערובת ומעל לפזר את גרדת התפוז.
- להכניס לתנור לאפיה למשך 35 דקות בטמפרטורה של 175 מעלות.
- להוציא ולקרר ורק אז לפרוס את העוגה.
הערות וטיפים
- לאחר יממה מומלץ לתת חימום קל לפרוסת עוגה במיקרו כמו לעוגה חמה.
- אחרי האפייה כשהעוגה חמה שפכתי מעל שמנת להקצפה 38% לתת לה רטיבות לא חובה.
- אין קושי בהכנת העוגה קלילה וטעימה טעם קליפות התפוז דומיננטי .
מקור: עוגת שוקולד בחושה מתכון מאת: שרית ברסקה
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם לפייסבוק ולאינסטגרם.
במקום ממתיק כמה סוכר במקום?
במקום ממתיק כמה סוכר במקום? השאלה מתיחסת לעוגת השוקולד ללא קמח, לי יכול להיות שאתם תמיד עונים שהשאלה קיימת. אני מבקשת לקבל תשובה.