הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת שוקולד בחושה ועסיסית

מתכון עוגת שוקולד

מתכון של עוגת שוקולד בחושה ועסיסית בטירוף, במרקם קרמי ושוקולדי עם טעם שוקולית עשיר.

נקשט בכל מה שאוהבים ומפתיעים את כולם בחוויית טעמים מענגת שכולם יישארו מכורים.

מתכון עוגת שוקולד

עוגת שוקולד בחושה ועסיסית

הדפסה
עוגה פשוטה להכנה בחווית טעמים שוקולדית מדהימה.
של: ריקי כהן ונדראץ’

ציוד

  • תבנית מלבנית או עגולה בקוטר 24 סמ” או בערך ל 12 מאפינס
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

לתערובת העוגה:

  • 4 ביצים גדולות
  • ¾ כוס סוכר 150 גרם
  • 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
  • ¾ כוס שמן
  • 1 כוס גדושה אבקה להכנת שוקו – שוקולית 140 גרם
  • 2 כפות קקאו לאפייה
  • 1 גביע שמנת חמוצה 200 מ”ל אפשר להמיר בחצי מיכל שמנת מתוקה, לפרווה חצי כוס מיץ תפוזים, או חצי מיכל שמנת צמחית
  • 1 כוס קמח תופח 140 גרם – או כוס קמח רגיל וכפית גדושה אבקת אפייה

חומרים לציפוי גנאש:

  • 120 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • ½ מיכל שמנת מתוקה לפרווה שמנת צמחית
  • 1 כף גדושה ממרח נוטלה לא חייב

שלבי הכנה

  • נחמם תנור ל-170 מעלות מראש.
  • לשים בקערה גדולה ביצים שלמות, סוכר וסוכר וניל ולטרוף היטב עם מטרפה ידנית לקבלת עיסה בהירה ותפוחה מעט.
  • להוסיף בהדרגה שמן ונטרוף לאיחוד, להוסיף אבקת שוקולית, קקאו ושמנת חמוצה ונטרוף לתערובת אחידה.
  • להוסיף את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שהקמח נעלם ונטמע בתערובת. (לא לערבב יותר מדי אחרת יוצאת דחוסה).
  • למזוג לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה ולאפות כחצי שעה. עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים!

להכנת הציפוי:

  • להביא שמנת מתוקה לסף רתיחה, נשפוך מעל השוקולד הקצוץ ונערבב היטב לתערובת חלקה.
  • להוסיף כף גדושה ממרח נוטלה לתערובת ולערבב, לצנן בצד עד שהעוגה מוכנה.
  • להוציא את העוגה מהתנור לחורר את העוגה עם קיסם ולשפוך את הגנאש על העוגה החמימה, לצנן.
  • אפשר לקשט את העוגה במה שאוהבים (סוכריות צבעוניות, סוכריות עדשים, קוקוס ,שוקולד לבן מגורד וכו’).
מתכון עוגת שוקולד
צילום: ריקי כהן ונדראץ’

מקור: עוג‎ת שוקולד – ריקי כהן ונדראץ’