קבלו מתכון של עוגת שוקולד בחושה ועסיסית בטירוף.
עוגה עם מרקם קרמי ושוקולדי עם טעם שוקולית עשיר .

עוגת שוקולד בחושה ועסיסית
עוגה פשוטה להכנה במרקם מושלם.
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
לתערובת העוגה:
- 4 ביצים גדולות
- ¾ כוס סוכר 150 גרם
- 1 שקית סוכר וניל
- ¾ כוס שמן
- 1 כוס גדושה אבקה להכנת שוקו – שוקולית 140 גרם
- 2 כפות קקאו לאפייה
- 1 גביע שמנת חמוצה 200 מ"ל אפשר להמיר בחצי מיכל שמנת מתוקה, לפרווה חצי כוס מיץ תפוזים, או חצי מיכל שמנת צמחית
- 1 כוס קמח תופח 140 גרם – או כוס קמח רגיל וכפית גדושה אבקת אפייה
חומרים לציפוי גנאש:
- 120 גרם שוקולד מריר קצוץ
- ½ מיכל שמנת מתוקה לפרווה שמנת צמחית
- 1 כף גדושה ממרח נוטלה לא חייב
שלבי הכנה
- נחמם תנור ל-170 מעלות מראש.
- בקערה גדולה לשים ביצים שלמות, סוכר וסוכר וניל ונטרוף היטב עם מטרפה ידנית לקבלת עיסה בהירה ותפוחה מעט.
- להוסיף בהדרגה שמן ולטרוף לאיחוד, להוסיף אבקת שוקולית, קקאו ושמנת חמוצה ולטרוף לתערובת אחידה.
- להוסיף את הקמח ואבקת האפייה ולערבב רק עד שהקמח נעלם ונטמע בתערובת. (לא לערבב יותר מדי אחרת יוצאת דחוסה).
- לשפוך לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה ולאפות כחצי שעה. עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים!
להכנת הציפוי :
- להביא שמנת מתוקה לסף רתיחה.
- לשפוך מעל השוקולד הקצוץ ולערבב היטב לתערובת חלקה.
- להוסיף כף גדושה ממרח נוטלה לתערובת ולערבב, לצנן בצד עד שהעוגה מוכנה.
- להוציא את העוגה מהתנור לחורר את העוגה עם קיסם ולשפוך את הגנאש על העוגה החמימה, לצנן.
- את העוגה אפשר לקשט במה שאוהבים (סוכריות צבעוניות, סוכריות עדשים, קוקוס ,שוקולד לבן מגורד וכו').

מקור: עוגת שוקולד – ריקי כהן ונדראץ'
להשאיר תגובה