הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת שוקולד בחושה ועסיסית

מתכון עוגת שוקולד

קבלו מתכון של עוגת שוקולד בחושה ועסיסית בטירוף.

עוגה עם מרקם קרמי ושוקולדי עם טעם שוקולית עשיר .

מתכון עוגת שוקולד

עוגת שוקולד בחושה ועסיסית

הדפסה
עוגה פשוטה להכנה במרקם מושלם.
של: ריקי כהן ונדראץ'

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

לתערובת העוגה:

  • 4 ביצים גדולות
  • ¾ כוס סוכר 150 גרם
  • 1 שקית סוכר וניל
  • ¾ כוס שמן
  • 1 כוס גדושה אבקה להכנת שוקו – שוקולית 140 גרם
  • 2 כפות קקאו לאפייה
  • 1 גביע שמנת חמוצה 200 מ"ל אפשר להמיר בחצי מיכל שמנת מתוקה, לפרווה חצי כוס מיץ תפוזים, או חצי מיכל שמנת צמחית
  • 1 כוס קמח תופח 140 גרם – או כוס קמח רגיל וכפית גדושה אבקת אפייה

חומרים לציפוי גנאש:

  • 120 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • ½ מיכל שמנת מתוקה לפרווה שמנת צמחית
  • 1 כף גדושה ממרח נוטלה לא חייב

שלבי הכנה

  • נחמם תנור ל-170 מעלות מראש.
  • בקערה גדולה לשים ביצים שלמות, סוכר וסוכר וניל ונטרוף היטב עם מטרפה ידנית לקבלת עיסה בהירה ותפוחה מעט.
  • להוסיף בהדרגה שמן ולטרוף לאיחוד, להוסיף אבקת שוקולית, קקאו ושמנת חמוצה ולטרוף לתערובת אחידה.
  • להוסיף את הקמח ואבקת האפייה ולערבב רק עד שהקמח נעלם ונטמע בתערובת. (לא לערבב יותר מדי אחרת יוצאת דחוסה).
  • לשפוך לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה ולאפות כחצי שעה. עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים!

להכנת הציפוי :

  • להביא שמנת מתוקה לסף רתיחה.
  • לשפוך מעל השוקולד הקצוץ ולערבב היטב לתערובת חלקה.
  • להוסיף כף גדושה ממרח נוטלה לתערובת ולערבב, לצנן בצד עד שהעוגה מוכנה.
  • להוציא את העוגה מהתנור לחורר את העוגה עם קיסם ולשפוך את הגנאש על העוגה החמימה, לצנן.
  • את העוגה אפשר לקשט במה שאוהבים (סוכריות צבעוניות, סוכריות עדשים, קוקוס ,שוקולד לבן מגורד וכו').
מתכון עוגת שוקולד
צילום: ריקי כהן ונדראץ'

מקור: עוג‎ת שוקולד – ריקי כהן ונדראץ'