מתכון של עוגת שוקולד אוורירית ורכה בטירוף המקבלת מרקם שוקולדי חלומי בטעם אגדי בציפוי שוקולד טעים ביותר.
עוגה קלה ופשוטה להכנה שכל אחד יכול להכין ולהרשים את כולם בחוויית טעמים טעימה במיוחד.
עוגת שוקולד אוורירית מושלמת לילדים
ציוד
- תבנית 24
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
מרכיבים
- 5 ביצים L
- 1 כוס סוכר
- 1 מיכל שמנת מתוקה לפרווה שמנת צמחית
- 1 כוס שמן
- ½ כוס שוקולית
- ½ כוס כוס קקאו
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- 1 כוס קמח תופח
- 100 גרם שוקולד מריר
שלבי הכנה
- להקציף את הביצים עם כוס סוכר למשך 4 דקות.
- לאחר מכן נוסיף בזילוף איטי 1 כוס שמנת מתוקה, את השמן ואבקת אפייה.
- ננמיך מהירות ואז נוסיף את הקקאו, שוקולית וקמח.
- נרסס שמן בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 50 דקות. נבדוק עם קיסם. לאחר אפייה נצנן.
- בקערית נחמם במיקרו דקה את השמנת מתוקה שנותרה ונוסיף שוקולד מריר.
- נערבב טוב ונמרח מעל העוגה.
מקור: עוגת שוקולד – דורית אלישע
מה עם הקרם. הציפוי?