הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת שוקולד אוורירית ועסיסית בטירוף

מתכון עוגת שוקולד

מתכון לעוגת שוקולד מושלמת שכולם יאהבו ויחסלו במהירות!

עוגת שוקולד אוורירית ועסיסית בטירוף במרקם קרמי ושוקולדי.

מתכון עוגת שוקולד
צילום: מאיה פפיסמדוב
מתכון עוגת שוקולד

עוגת שוקולד אוורירית ועסיסית בטירוף

הדפסה
עוגה פשוטה וקלה להכנה
של: מאיה פפיסמדוב

ציוד

  • תבנית משומנת קוטר 26
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

  • 5 ביצים L מופרדות
  • ¾ כוס שמן
  • ¼1 כוסות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל או כפית תמצית וניל
  • ½ קופסת קרטון שמנת מתוקה 38% / קצפת צמחית – 125 מ"ל
  • 50 גרם שוקולד מריר ½ חבילה
  • 3 כפות גדושות קקאו
  • 2 כפות גדושות שוקולית
  • ¼1 כוסות קמח תופח
  • ¼ כפית אבקת סודה לשתייה

לגנאש ולקישוט:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38% / קצפת צמחית לפרווה 250 מ"ל
  • 200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו – 2 חפיסות
  • ½ כף שמן קנולה

להרטבת העוגה:

  • 1 כוס מים פושרים
  • 1 כפית קפה נמס
  • 1 כף רום או תמצית רום

שלבי הכנה

  • להמיס את ה-50 גרם שוקולד בחצי קופסת קרטון שמנת למשך כמה שניות במיקרוגל ואז לערבב.
  • להניח בינתיים בצד.
  • להקציף את החלבונים ונוסיף את הסוכר וסוכר וניל בהדרגה.
  • להמשיך להקציף עד קבלת קצף יציב.
  • להוסיף חלמונים בהדרגה ולהמשיך להקציף עד שנוצר קצף תפוח ובהיר.
  • להוריד מהירות הקצפה, להוסיף שמן בזרם דק ואת השוקולד המומס בשמנת.
  • לנפות יחד את הקקאו, שוקולית, קמח תופח ואבקת סודה ואז להוסיף בהדרגה ובתנועות קיפול.
  • לצקת לתבנית משומנת קוטר 26, ולהכניס לאפייה בחום של 170 מעלות (לא טורבו) למשך 35 דקות בערך (תלוי בתנור).
  • לערבב אבקת קפה נמס ורום במים הפושרים.
  • להרטיב את העוגה כל עוד היא חמה ונצנן.

להכנת הגנאש והקישוט :

  • להעביר לכלי נפרד 50 גרם מהשוקולד, 3 כפות מהשמנת המתוקה, וחצי כף שמן (נשמור לקישוט).
  • עם רוב השמנת והשוקולד שנותרו להכין גנאש (נמיס על הגז או במיקרוגל) וליצוק על העוגה כשהיא חמה.
  • להכניס למקפיא להתייצבות ובינתיים להמיס במיקרוגל את השוקולד יחד עם השמנת והשמן ששמרנו.
  • לערבב היטב ולהעביר לשקית זילוף חד פעמית.
  • ליצור בקצה פתח קטן בעזרת סכין ולזלף על העוגה פסי אורך ורוחב.
  • אפשר גם לקשט בדובדבנים מסוכרים.
מתכון עוגת שוקולד
צילום: מאיה פפיסמדוב

מקור: עוגת שוקולד – מאיה פפיסמדוב