מתכון לעוגת שוקולד מושלמת שכולם יאהבו ויחסלו במהירות!
עוגת שוקולד אוורירית ועסיסית בטירוף במרקם קרמי ושוקולדי.


עוגת שוקולד אוורירית ועסיסית בטירוף
עוגה פשוטה וקלה להכנה
ציוד
- תבנית משומנת קוטר 26
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 5 ביצים L מופרדות
- ¾ כוס שמן
- ¼1 כוסות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל או כפית תמצית וניל
- ½ קופסת קרטון שמנת מתוקה 38% / קצפת צמחית – 125 מ"ל
- 50 גרם שוקולד מריר ½ חבילה
- 3 כפות גדושות קקאו
- 2 כפות גדושות שוקולית
- ¼1 כוסות קמח תופח
- ¼ כפית אבקת סודה לשתייה
לגנאש ולקישוט:
- 1 מיכל שמנת מתוקה 38% / קצפת צמחית לפרווה 250 מ"ל
- 200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו – 2 חפיסות
- ½ כף שמן קנולה
להרטבת העוגה:
- 1 כוס מים פושרים
- 1 כפית קפה נמס
- 1 כף רום או תמצית רום
שלבי הכנה
- להמיס את ה-50 גרם שוקולד בחצי קופסת קרטון שמנת למשך כמה שניות במיקרוגל ואז לערבב.
- להניח בינתיים בצד.
- להקציף את החלבונים ונוסיף את הסוכר וסוכר וניל בהדרגה.
- להמשיך להקציף עד קבלת קצף יציב.
- להוסיף חלמונים בהדרגה ולהמשיך להקציף עד שנוצר קצף תפוח ובהיר.
- להוריד מהירות הקצפה, להוסיף שמן בזרם דק ואת השוקולד המומס בשמנת.
- לנפות יחד את הקקאו, שוקולית, קמח תופח ואבקת סודה ואז להוסיף בהדרגה ובתנועות קיפול.
- לצקת לתבנית משומנת קוטר 26, ולהכניס לאפייה בחום של 170 מעלות (לא טורבו) למשך 35 דקות בערך (תלוי בתנור).
- לערבב אבקת קפה נמס ורום במים הפושרים.
- להרטיב את העוגה כל עוד היא חמה ונצנן.
להכנת הגנאש והקישוט :
- להעביר לכלי נפרד 50 גרם מהשוקולד, 3 כפות מהשמנת המתוקה, וחצי כף שמן (נשמור לקישוט).
- עם רוב השמנת והשוקולד שנותרו להכין גנאש (נמיס על הגז או במיקרוגל) וליצוק על העוגה כשהיא חמה.
- להכניס למקפיא להתייצבות ובינתיים להמיס במיקרוגל את השוקולד יחד עם השמנת והשמן ששמרנו.
- לערבב היטב ולהעביר לשקית זילוף חד פעמית.
- ליצור בקצה פתח קטן בעזרת סכין ולזלף על העוגה פסי אורך ורוחב.
- אפשר גם לקשט בדובדבנים מסוכרים.

מקור: עוגת שוקולד – מאיה פפיסמדוב
להשאיר תגובה