קבלו מתכון להכנת עוגת ריבת חלב מגרה בטירוף.
עוגת ריבת חלב נדירה שמכינים בקלות ומתפנקים עליה בשבת.
עוגת ריבת חלב מגרה בטירוף
עוגה נוסטלגית בהכנה מדוייקת
ציוד
- תבנית 26
- כוס מדידה אוניברסלית
- מיקסר
מרכיבים
לבסיס:
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 1 חבילה אינסטנט פודינג ריבת חלב 80 גרם
- 7 ביצים
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 כוס מיץ תפוזים
לסירופ:
- ⅓ כוס סוכר
- ½ כוס מים רותחים
- 1 כפית תמצית רום
למילוי בין השכבות:
- 2 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה 500 גרם
- ממרח ריבת חלב
- 1 חבילה אינסטנט פודינג ריבת חלב 80 גרם
- 1 כף סוכר
לציפוי העוגה:
- שקדים קלויים
- 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 250 גרם
שלבי הכנה
הכנת המילוי:
- בקערה מיקסר נקציף הכל עד לקבלת קצף יציב.
- נקציף שמנת עם סוכר ופודינג ריבת החלב.
הכנת העוגה:
- נפריד את החלמונים והחלבונים.
- בקערה נקציף את החלבונים עם הסוכר והאינסטנט פודינג ריבת חלב.
- לאט לאט נוסיף את שאר המרכיבים ואת הקמח בסוף.
- את התערובת נעביר לתבנית ונאפה בחום של 170 מעלות עד שהיא מוכנה.
- לאחר שהעוגה מוכנה וקרה , נפרוס אותה ל- 3 חלקים.
- נרטיב את החלקים עם הסירופ ולראות שזה נספג.
- על הבסיס אחרי שהוא ספג את הנוזלים , נמרח שכבה של ריבת חלב ומעל שכבה של קצפת.
- נמשיך כך עם שאר החלקים.
- נקציף שמנת ונצפה את העוגה ונצמיד לעוגה שבבי שקדים קלויים.
- נקשט מעל עם קצפת וריבת חלב.
מקור: נעמי שושן
להשאיר תגובה