קבלו מתכון להכנת עוגת ריבה וקוקוס משגעת.
עוגה נוסטלגית מתחתית בצק פריך וקצפת עם קוקוס וריבה.
עוגת ריבה וקוקוס נוסטלגית וקלה להכנה
חווית טעמים עשירה ומשגעת
ציוד
- תבנית חד פעמית הכי גדולה מרובעת (בגודל תבנית תנור)
- כוס חד פעמית לשתייה קרה
מרכיבים
לתחתית:
- ½2 כוסות קמח
- ¾ כוס סוכר
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 1 כפית תמצית וניל
- 250 גרם מחמאה ½2 חבילות
- 5 חלמונים צהוב
לקצפת:
- 5 חלבונים לבן
- ¾ כוס סוכר
- ½ כוס פודינג וניל
- ½ כוס קוקוס
- צנצנת ריבה איכותית
שלבי הכנה
- נפריד את הביצים – קערה לחלבונים וקערה לחלמונים.
- בקערת החלמונים נוסיף את המחמאה, הסוכר, תמצית וניל, קמח, ואבקת האפייה. נלוש לקבלת בצק נוח.
- נשמן את התבנית ונרדד את הבצק בתבנית, ואז נעשה חורים בבצק עם מזלג.
- נכניס לאפייה בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות בלבד.
- לאחר מכן לא נכבה את התנור, נוריד רק את מעלות החום ל 160 מעלות.
- נקרר מעט את העוגה, ואז נמרח בנדיבות שכבה של ריבה.
- בקערת החלבונים נקציף את החלבונים למשך 5 דקות, ואז נוסיף סוכר בפולסים, ואת הפודינג לקבלת קצפת מבריקה ויציבה.
- נכבה את המיקסר ונוסיף את הקוקוס, ואז בתנועות קיפול עם לקקן נוסיף את הקוקוס.
- נמזוג בעדינות את הקצפת על הריבה.
- נכניס לתנור בחום של 160 מעלות למשך 25 דקות בערך.
- רצוי מאוד לקרר את העוגה.
- נכסה בניילון נצמד ונכניס למקרר ללילה.
- כשהעוגה מתייצבת ויהיה קל יותר לחתוך אותה.
מקור: עוגת ריבה וקוקוס נוסטלגית – פרח גבסו
להשאיר תגובה