אם תרצו תקראו לה בשמה הצרפתי מילפיי או בשמה הגרמני עוגת קרמשניט, זה בכלל לא משנה,
כי העוגה כל כך מושלמת וכל כך קלה להכנה הזו תחזיר אתכם תוך שניות לבית סבתא הטעים והנוסטלגי.
עוגת קרמשניט עם קרם פטיסייר (מילפיי)
שכבות מענגות של קרם פטיסייר טעים ובצק עלים קריספי מושלם.
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 1 חבילת עלי בצק מוכנים 1 קילו
- 4 חלמונים גודל M
- ½ כוס כוס סוכר
- ½2 כפות קורנפלור
- ½ כפית מחית וניל או 1/2 מקל וניל
- 500 מ”ל חלב 2 כוסות+כף
שלבי הכנה
לקרם פטיסייר:
- נשים בסיר קטן את החלמונים, הסוכר, הוניל והקורנפלור וטורפים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- נוסיף את החלב וטורפים עד שהתערובת חלקה.
- נניח את הסיר על אש בינונית ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה ללא הפסקה, עד שהקרם נעשה מסמיך ומבעבע.
- נבשל את הקרם עוד דקה מעל להבה בינונית ומסירים מהאש.
- במידה ונוצרו גושים, נעביר את הקרם דרך מסננת צפופה לפני שנותנים לו להתקרר.
- נעביר את הקרם מהסיר לקערה בעזרת לקקן, ואחרי שהוא מתקרר מעט שמים ניילון נצמד על פני השטח שלו ומכניסים לקירור.
- ניתן גם להקפיא עד שהקרם קר.
לבצק עלים:
- נרדד את בצק העלים ונפתח אותו על נייר אפיה בתבנית.
- נחתוך את הבצק לשלושה פסים.
- נכסה בעוד נייר אפיה, ונשים מעל תבנית עמוקה יותר כדי שהבצק לא יתפח לעלים ויישאר דק כמו וופל.
- נאפה כ 20-25 דקות עד שיזהיב ב-150 מעלות.
- נקרר לפני מריחת הקרם.
- בעזרת שקית זילוף נזלף את הקרם על הבצק האפוי באופן שווה וניצור 3 שכבות.
- נפדר אבקת סוכר ושומרים במקרר.
הערות וטיפים
- אין לערבב את הקרם אחרי שמעבירים לקערה. ערבוב יתר עשוי להרוס אותו.
- לפני השימוש, נסיר את הניילון הנצמד ונותנים לקרם בחישה הגונה, שהופכת אותו לנוח יותר לעבודה.
- ניתן לשמור את הקרם בקירור עד ארבעה ימים.
מקור: אתי ממן
להשאיר תגובה