עוגת קרמבו חלבית טעימה עשירה, מפנקת, וללא קמח. אבל לא פחות חשוב ממכרת במיוחד.
עוגה שמתאימה לכל השנה, והיא ללא גלוטן כך שכולם יכולים ליהנות ממנה.
עוגת קרמבו קלה ללא קמח
עוגה שמתאימה לכל השנה, והיא ללא גלוטן כך שכולם יכולים ליהנות ממנה.
ציוד
- תבנית 24 קפיצית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
לבסיס אפוי:
- 2 חפיסות שוקולד מריר 200 גרם
- ¼ כוס חלב
- 5 ביצים
- ½ כוס סוכר
למילוי:
- 1 חבילה שמנת מתוקה 250 מ”ל
- ½ כוס חלב
- 2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
לציפוי:
- 1 חפיסה שוקולד מריר 100 גרם
- שמנת מתוקה 100 מ”ל
שלבי הכנה
- לחמם תנור ל־175 מעלות.
- להמיס שוקולד וחלב ביחד ולערבב.
- להוסיף את החלמונים אחד אחרי השני בזהירות.
- להקציף חלבונים וסוכר לקבלת קצף רך ויציב.
- להעביר שליש מהשוקולד לקערת המיקסר ולקפל בעדינות ולהוסיף את כל השוקולד.
- לאפות כ־20 דקות בתבנית, אותה לרפד בנייר אפיה ולשמן.
- להקציף שמנת, חלב ופודינג ומורחים על עוגה קרה ואז במקפיא להתייצבות שעה.
- להמיס שוקולד ושמנת ושופכים על עוגה קפואה מקפיאים לילה ומחלצים מהתבנית, מגישים ונהנים.
מקור: עוגת קרמבו מתכון מאת רונית פרץ
להשאיר תגובה