הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת קרמבו קלה ומהממת ללא קמח

מתכון עוגת קרמבו

גם אתם מחפשים קינוח מטריף שיהיה לכם קל מאוד להכין? קבלו מתכון של עוגת קרמבו קלה ומהממת ללא קמח!

עוגה טעימה ומושלמת, עוגת קרמבו קרה ונימוחה, כזו שתגרום לכם ליישר אותה עם כפית כל הזמן.

מתכון עוגת קרמבו

עוגת קרמבו קלה ומהממת ללא קמח

הדפסה
עוגה טעימה ומושלמת, עוגת קרמבו קרה ונימוחה, כזו שתגרום לכם ליישר אותה עם כפית כל הזמן.
של: טלי רויטל יעקב

ציוד

  • 1 כוס חד פעמית לשתייה קרה
  • 1 תבנית בינונית, עגולה או מרובעת

מרכיבים

לתחתית העוגה:

  • 5 ביצים
  • 1 כוס סוכר אפשר להוריד מכמות הסוכר, לפי בחירתכם.
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד 80 גרם

למלית:

  • 2 חבילות אינסטנט פודינג וניל 160 גרם
  • 2 מיכל קטן שמנת מתוקה 500 מ"ל
  • 1 כוס חלב

לציפוי:

  • ½ מיכל קטן שמנת מתוקה
  • ¼1 חבילה שוקולד מריר

שלבי הכנה

לתחתית העוגה:

  • נחמם תנור ל-180 מעלות.
  • נקציף את החלבונים לקצף נוקשה עם הסוכר (מוסיפים בהדרגה).
  • ננמיך את עוצמת המיקסר, נוסיף את החלמונים ונמשיך להקציף.
  • נוסיף את חבילת האינסטנט פודינג שוקולד ונקציף עד להטמעת החומרים.
  • נשמן תבנית בינונית עגולה או מרובעת וניצק את הבלילה.
  • נאפה כ-30 דקות. הבסיס יעלה ויצנח שוב אז לא להיבהל, התחתית אמורה להיות דקה.
  • נוציא ונותנים לה להתקרר כ-10 דקות.

למלית:

  • מקציפים הכל יחד.
  • נשטח את המלית בתחתית לאחר שהתקררה.

לציפוי:

  • נמיס הכל יחד על הגז תוך כדי ערבוב (להשגיח שלא יישרף).
  • נצנן את הציפוי ושופכים אותו על שכבת המלית. אפשר לשחק עם התבנית מצד לצד כדי ליישר את הציפוי, עדיף לא עם מרית כי זה מקלקל.
  • נקפיא כשעתיים להתייצבות ונעביר למקרר. העוגה יכולה להישאר במקרר כשבוע בלי בעיה.

הערות וטיפים

כדי לחסוך בזמן, נכין קודם את הציפוי וניתן לו להתקרר בזמן שנכין את שאר חלקי העוגה.
אפשר להכין את העוגה גם בלי להפריד את הביצים, רק נקציף הכל יחד.
לטבעונים או כל מי שרוצה עוגת פרווה: נמיר לקצפת צמחית וחלב צמחי שאתם אוהבים (שיבולת שועל, שקדים, קוקוס ועוד). העוגה יוצאת מעולה גם ככה!
אם בא לכם לגוון קצת, אפשר להוסיף לציפוי קפה, קרמל מלוח, קליפות הדרים, אגוזים שבורים ועוד.
מתכון נוסף למלית שניתן לנסות ולראות מה אתם אוהבים יותר: 3 גביעי שמנת חמוצה 15%, 2 שקיות סוכר וניל, שמנת מתוקה, 1 אינסטנט פודינג וניל ו-3 כפות סוכר. להקציף את השמנת עם סוכר הוניל עד להתייצבות מוסיפים את שאר המצרכים. אינסטנט פודינג מצטרף לחגיגה בסוף, כשאתם ממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם יציב.
מעוניינים שלעוגה יהיה טעם גבינתי? הוסיפו להקצפת המלית 1-2 כפות גבינה לבנה או חצי מיכל שמנת חמוצה 9%. זה גם יסמיך את הקצפת וגם ייתן לה טעם מדהים!
מתכון עוגת קרמבו
צילום: טלי רויטל יעקב

מקור: טלי רויטל יעקב