הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת קרמבו לשבת בקלי קלות

מתכון עוגת קרמבו

מתכון של עוגת קרמבו פרווה לשבת טעימה וממכרת.

עוגה קלה עשירה וטעימה שמכינים בקלות ומהירות – מושלמת לשבת.

מתכון עוגת קרמבו

עוגת קרמבו לשבת בקלי קלות

הדפסה
מתאימה במיוחד לחורף. רכה, נימוחה ומפנקת.
של: רויטל בן חמו

ציוד

  • תבנית 26 / מרובעת בינונית
  • כוס מדידה אוניברסלית
  • מיקסר

מרכיבים

  • 5 ביצים להפריד
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כף קמח תופח
  • ½3 כפות קקאו

לקצפת:

  • 2 חבילות שמנת מתוקה 500 מ”ל
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל צרפתי 80 גרם
  • ½ כוס חלב
  • 2-3 כפות סוכר

לציפוי:

  • 1 חפיסה שוקולד מריר 100 גרם – או 1/2 מריר 1/2 חלבי
  • ½ מיכל שמנת מתוקה 125 מ”ל
  • 1 כפית שמן אופציונלי, להברקה

שלבי הכנה

  • נקציף את החלבונים במהירות גבוהה.
  • נוסיף סוכר בהדרגה ונקציף עד לקצף יציב וקשה.
  • כשהקצף קשה נוריד מהירות ונוסיף את החלמונים, קמח תופח וקקאו.
  • נוציא מקערת המיקסר ונמשיך לערבב ביד בתנועות קיפול עוד טיפה עד להתאחדות כל החומרים.
  • נשפוך לתבנית ונאפה בתנור 30 דק על 180 מעלות בטורבו.
  • נוציא את העוגה ונצנן היטב.

הכנת הקצפת:

  • בינתיים כשהעוגה בתנור נקציף יחד שמנת מתוקה, פודינג וניל צרפתי, חלב וסוכר עד לקצף יציב.
  • נמרח על העוגה, ונכניס למקפיא ל-10 דקות.

הכנת הציפוי:

  • נמיס במיקרו בפולסים קצרים את השוקולד עם השמנת מתוקה, להברקה נוסיף את השמן.
  • נערבב היטב נצנן מעט ולשפוך מעל הקצפת.
  • נטה את התבנית מצד לצד כך הציפוי יהיה חלק ואחיד.
מתכון עוגת קרמבו
צילום: רויטל בן חמו

מקור: עוגת קרמבו מתכון מאת Sivan Ohayon Abergil