מתכון של עוגת קרמבו פרווה לשבת טעימה וממכרת.
עוגה קלה עשירה וטעימה שמכינים בקלות ומהירות – מושלמת לשבת.
עוגת קרמבו לשבת בקלי קלות
מתאימה במיוחד לחורף. רכה, נימוחה ומפנקת.
ציוד
- תבנית 26 / מרובעת בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
- מיקסר
מרכיבים
- 5 ביצים להפריד
- 1 כוס סוכר
- 1 כף קמח תופח
- ½3 כפות קקאו
לקצפת:
- 2 חבילות שמנת מתוקה 500 מ”ל
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל צרפתי 80 גרם
- ½ כוס חלב
- 2-3 כפות סוכר
לציפוי:
- 1 חפיסה שוקולד מריר 100 גרם – או 1/2 מריר 1/2 חלבי
- ½ מיכל שמנת מתוקה 125 מ”ל
- 1 כפית שמן אופציונלי, להברקה
שלבי הכנה
- נקציף את החלבונים במהירות גבוהה.
- נוסיף סוכר בהדרגה ונקציף עד לקצף יציב וקשה.
- כשהקצף קשה נוריד מהירות ונוסיף את החלמונים, קמח תופח וקקאו.
- נוציא מקערת המיקסר ונמשיך לערבב ביד בתנועות קיפול עוד טיפה עד להתאחדות כל החומרים.
- נשפוך לתבנית ונאפה בתנור 30 דק על 180 מעלות בטורבו.
- נוציא את העוגה ונצנן היטב.
הכנת הקצפת:
- בינתיים כשהעוגה בתנור נקציף יחד שמנת מתוקה, פודינג וניל צרפתי, חלב וסוכר עד לקצף יציב.
- נמרח על העוגה, ונכניס למקפיא ל-10 דקות.
הכנת הציפוי:
- נמיס במיקרו בפולסים קצרים את השוקולד עם השמנת מתוקה, להברקה נוסיף את השמן.
- נערבב היטב נצנן מעט ולשפוך מעל הקצפת.
- נטה את התבנית מצד לצד כך הציפוי יהיה חלק ואחיד.
מקור: עוגת קרמבו מתכון מאת Sivan Ohayon Abergil
1 כף קמח??
היי דינה,
כן. בהצלחה:)
תודה על המתכון, אבל רשמת פרווה בכותרת ובמתכון רשמת חלב
אפשר במקום קקאו לשים שוקולית?