מתכון להכנת עוגת קרמבו ללא קמח בציפוי שוקולד מפנק.
עוגה שמכינים מבסיס שוקולדי רך ועשיר במלית קרם וניל.
עוגת קרמבו ללא קמח
עוגה ממכרת שמתאימה לפסח ולכל השנה!
ציוד
- תבנית 24
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
לתחתית:
- 5 ביצים L מופרדות
- ½ כוס סוכר
- 1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד 80 גרם
- 1 כפית נס קפה
למילוי:
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל 80 גרם
- 2 כפות גדושות גבינה לבנה 5% סימפוניה טבעית
- ⅓ כוס חלב
- 2 מיכלי שמנת מתוקה 500 מ"ל
לציפוי:
- 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל
- 2 חפיסות שוקולד מריר 200 גרם
- 1 כפית תמצית וניל
שלבי הכנה
להכנת התחתית:
- בקערת המיקסר עם וו הקצפה נקציף את החלבונים לקצף לבן.
- נוסיף לקערה סוכר בהדרגה ונמשיך להקציף לקצף אוורירי.
- נוריד למהירות הקצפה נמוכה ונוסיף את החלמונים בזה אחר זה.
- נוסיף אינסטנט פודינג שוקולד וכפית נס קפה.
- נמשיך להקציף על רק עד לאיחוד.
- נשמן תבנית ונמזוג את בלילת התחתית לתבנית.
- נכניס לאפייה בתנור חם על 170 מעלות 25-30 דקות.
- נוציא את העוגה מהתנור ונצנן כחצי שעה. העוגה תצנח, וזה בסדר.
להכנת המילוי :
- בקערת המיקסר נקציף יחדיו 2 שמנת מתוקה עם אינסטנט וניל, חלב, וגבינה עד לקבלת קרם יציב.
- נמזוג את הקרם על גבי העוגה בתבנית ומשטחים.
להכנת הציפוי :
- בבן מארי או במיקרוגל נחמם שמנת מתוקה.
- נשבור לתוך השמנת החמה השוקולד ונערבב היטב עד לקבלת קרם מבריק וללא גושים.
- נוסיף את התמצית וניל ונערבב היטב.
- ניתן לשוקולד מנוחה של חצי שעה בטמפרטורת החדר.
- נמזוג את ציפוי השוקולד מעל לשכבת הקרם.
- נעביר את העוגה לצינון במקרר למשך לילה שלם.
מקור: עוגת קרמבו ללא קמח – שגית מלכי
להשאיר תגובה