עוגת קרמבו טעימה ומפנקת, שלא בטוח שתרצו לחלוק עם האורחים מרוב שהיא טעימה!
מתכון של עוגת קרמבו שקל להכין! עוגת קרמבו במרקם קרמי חלומי.
עוגת קרמבו חלבית
עוגה ממכרת, עם שוקולד מרשימה בטעם של עוד!
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית קפיצית עגולה קוטר 26 / מלבנית
מרכיבים
לתחתית שוקולד:
- 2 חפיסות שוקולד מריר 200 גרם
- ½ מיכל שמנת מתוקה 125 מ”ל
- 6 ביצים בטמפרטורת החדר
- ¼ כוס סוכר 50 גרם
- 2 כפות קקאו
- 2 כפות קורנפלור
- 2 כפות ליקר קפה / ליקר שוקולד / ברנדי לא חייב
למילוי קרם:
- 2 מיכלים שמנת מתוקה 500 מ”ל
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל 80 גרם
- ½1 גביעים שמנת חמוצה 300 מ”ל (אפשר להחליף חלק מהשמנת ולשים גבינה לבנה, או גבינת ריקוטה)
לגנאש שוקולד:
- ½ מיכל שמנת מתוקה 125 מ”ל
- ½1 חפיסות שוקולד מריר 150 גרם – שבור לקוביות
שלבי הכנה
תחתית השוקולד:
- לשים בקערה את השוקולד מריר עם חצי מיכל שמנת מתוקה.
- ולהמיס במיקרוגל לתערובת חלקה ואחידה.
- להוסיף גם את הקקאו וקורנפלור (שמנפים דרך מסננת).
- לערבב היטב לתערובת אחידה. לבסוף להוסיף את הליקר או ברנדי אם רוצים ולערבב. לצנן מעט.
- להקציף במיקסר ביצים שלמות עם רבע כוס סוכר במהירות גבוהה למשך 10 דקות, עד שמקבלים קרם סמיך ואוורירי מאוד, ואז לקפל פנימה ידנית את תערובת השוקולד.
- לשטח את התערובת בתבנית משומנת היטב (או מרופדת בנייר אפייה) ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות משך 20-25 דקות. העוגה עולה ותופחת ונשארת מעט רכה, וזה בסדר, בקירור היא יורדת חזרה ומתייצבת.
- להוציא מהתנור, לשחרר את השוליים ולהניח לצינון מוחלט.
מילוי:
- בקערת המיקסר לשים 2 מיכלי שמנת מתוקה עם 2 כפות אבקת סוכר ולהתחיל להקציף.
- להוסיף אינסטנט פודינג ושמנת חמוצה ואז להקציף לקרם יציב.
- לשטח את הקרם על התחתית הקרה בתבנית ולהעביר בינתיים לקירור.
גנאש:
- לשים בסיר קטן על האש חצי מיכל שמנת מתוקה.
- כשמתחיל לרתוח להסיר מהאש ולהוסיף שוקולד מריר, ולערבב היטב עד שהשוקולד נמס, והתערובת נהיית חלקה ללא גושים (אפשר גם להוסיף כף גדושה נוטלה לציפוי). לצנן.
- לשפוך את הציפוי על העוגה הקרה ולצפות את העוגה.
- להכניס שוב למקרר לייצוב של לפחות 4 שעות. למחרת היא הרבה יותר טעימה.
מקור: ריקי כהן
להשאיר תגובה