עוגת קצפת במראה מפתיע, ממש כמו זה של עוגת אגוזים מוצלחת!
רק ב-2 דקות הכנה ותצא לכם עוגה ביתית ובטעם של פעם.
עוגת קצפת ב-2 דקות הכנה
אין ולא תהייה כמו העוגה הזאת!
ציוד
- מיקסר
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
לעוגה:
- 6 ביצים
- ½ כוס סוכר
- 50 גרם שוקולד מריר
- 4 כפות פירורי לחם
- 4 כפות קמח תופח אפשרי גם קמח רגיל
- 1 אבקת אפייה
לציפוי:
- 250 מ”ל קצפת ריצ׳ פרווה
- 1 כף נס קפה
שלבי הכנה
- להקציף 6 חלבונים עם חצי כוס סוכר.
- לאחר שיתייצבו, להוסיף תוך כדי הקצפה גם את החלמונים.
- להוסיף חצי חבילה של שוקולד מריר מגורד, 4 כפות פירורי לחם, 4 כפות קמח תופח או רגיל ובקת אפיה.
- לערבב הכל בתנועות קיפול ונאפה בחום של 180 מעלות בערך חצי שעה, עד שהעוגה מוכנה!
לציפוי:
- להרטיב טיפה את העוגה עם חצי כוס מים מהולה בכפית נס קפה, לפני הציפוי.
- להקציף קצפת ריצ’ עם כף נס קפה.
- לגרד שוקולד מריר ונכניס לקירור!
קצפת עם נס קפה בלי סוכר ????? ???קמח תופח וגם אבקת אפיה?
היי ליאורה,
כן, קצפת של ריץ’, לא שמנת מתוקה. בקצפת המוכנה שלהם יש כבר סוכר ולכן אין צורך להוסיף.
את לא חייבת להוסיף אבקת אפייה, היא פשוט מוסיפה לאווריריות.
בהצלחה!
שלום אפשר להפחית מהבצים ואים כן אז כמה ביצים אפשר ?!
להקציף קצפת של ריץ’? הקצפת המוכנה של הגלידות? או שלא הבנתי נכון… והאם חייב נס קפה בקצפת?
היי קורין,
נכון, זו הקצפת המוכנה של ריץ’ במיכל, ואת לא חייבת להוסיף קפה.
בהצלחה!
עשיתי תעןגה וחסר שמן מאןד יבשה
היי אדל,
יש בעוגה 6 ביצים, אבל אפשר תמיד להוסיף חמאה או שמן.
תודה רבה שכתבת לנו!