עוגת קפה משגעת שתפנק אתכם עם כל ביס! מתכון לעוגה עשירה במיוחד, עם שילוב טעמים משגע של שוקולד, קוקוס וקרם קפה מפנק ולא תאמינו איזה פינוק בביס אחד. מתכון פשוט לעוגה שכל אחד יכול להכין ותמיד יוצאת טעימה!
עוגת קפה משגעת
ציוד
- תבנית 24
מרכיבים
לעוגה:
- 4 ביצים
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס קוקוס
- 1 כוס אגוזי מלך לטחון דק דק
- ½ כוס פירורי לחם אפשר חצי כוס אגוזים טחונים במקום
- 50 גרם שוקולד מריר מגורד דק דק
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כפית נס קפה
לסירופ:
- 3 כפיות סוכר
- 1 כוס מים רותחים
לקרם קפה:
- 2 מיכלי שמנת מתוקה
- 1 קופסה אינסטנט פודינג וניל
- ½ כוס סוכר
- 1 כפית נס קפה
שלבי הכנה
- מפרידים ביצים. מקציפים בקערת מיקסר עם וו הקצפה חלבונים עם סוכר וסוכר וניל עד שמקבלים קצף יציב.
- מוסיפים חלמונים ואז מקציפים למשך כמה שניות. מוסיפים אבקת אפייה, נס קפה, וממשיכים להקציף כמה שניות.
- מוסיפים שוקולד, קוקוס, אגוזים ופירורי לחם.
- מקפלים עם כף או לקקן את הכל בעדינות, ולצקת לתוך התבנית כשהיא משומנת היטב.
- אופים בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 30 דקות בערך, עד שקיסם יוצא יבש.
- להכנת הסירופ – מערבבים יחד עד שהסוכר נמס ויוצקים על העוגה.
- להכנת הקרם קפה – מכניסים לקערת מיקסר עם וו הקצפה את כל המרכיבים, ומתחילים להקציף עד לקבלת קרם יציב.
- יוצקים מעל העוגה ומיישרים, למעלה מפזרים פצפוצי שוקולד.
- מכניסים לקירור מס׳ שעות במקרר.
מקור: עוגת קפה שוקולד וקוקוס מטריפה – נעמי שושן
למה אין מצרכים והכמות
היי אביבה, בבקשה ותודה על הסבלנות!
לעוגה:
▢4 ביצים
▢½ כוס סוכר
▢½ כוס קוקוס
▢1 כוס אגוזי מלך (לטחון דק דק)
▢½ כוס פירורי לחם (אפשר חצי כוס אגוזים טחונים במקום)
▢50 גרם שוקולד מריר (מגורד דק דק)
▢1 כפית אבקת אפייה
▢1 שקית סוכר וניל
▢1 כפית נס קפה
לסירופ:
▢3 כפיות סוכר
▢1 כוס מים רותחים
לקרם קפה:
▢2 מיכלי שמנת מתוקה
▢1 קופסה אינסטנט פודינג וניל
▢½ כוס סוכר
▢1 כפית נס קפה
מה אפשר לשים במקום קוקוס ?
היי לימור,
אפשר לוותר לגמרי, להוסיף במקום עוד אגוזים או שוקולד, או להחליף לקמח שקדים, פיסטוק קצוץ או כל תוספת אחרת שאת חושבת שתתאים מבחינת הטעם, כל עוד מדובר במצרך יבש.
בהצלחה 🙂
איפה המרכיבים????
היי אברהם, בבקשה ותודה על הסבלנות!
לעוגה:
▢4 ביצים
▢½ כוס סוכר
▢½ כוס קוקוס
▢1 כוס אגוזי מלך (לטחון דק דק)
▢½ כוס פירורי לחם (אפשר חצי כוס אגוזים טחונים במקום)
▢50 גרם שוקולד מריר (מגורד דק דק)
▢1 כפית אבקת אפייה
▢1 שקית סוכר וניל
▢1 כפית נס קפה
לסירופ:
▢3 כפיות סוכר
▢1 כוס מים רותחים
לקרם קפה:
▢2 מיכלי שמנת מתוקה
▢1 קופסה אינסטנט פודינג וניל
▢½ כוס סוכר
▢1 כפית נס קפה
איפה רשימת המצרכים?
ממש כאן:
לעוגה:
▢4 ביצים
▢½ כוס סוכר
▢½ כוס קוקוס
▢1 כוס אגוזי מלך (לטחון דק דק)
▢½ כוס פירורי לחם (אפשר חצי כוס אגוזים טחונים במקום)
▢50 גרם שוקולד מריר (מגורד דק דק)
▢1 כפית אבקת אפייה
▢1 שקית סוכר וניל
▢1 כפית נס קפה
לסירופ:
▢3 כפיות סוכר
▢1 כוס מים רותחים
לקרם קפה:
▢2 מיכלי שמנת מתוקה
▢1 קופסה אינסטנט פודינג וניל
▢½ כוס סוכר
▢1 כפית נס קפה
אין רשימת מרכיבים..
היי שריתה, תוקן! בבקשה ותודה על הסבלנות!
לעוגה:
▢4 ביצים
▢½ כוס סוכר
▢½ כוס קוקוס
▢1 כוס אגוזי מלך (לטחון דק דק)
▢½ כוס פירורי לחם (אפשר חצי כוס אגוזים טחונים במקום)
▢50 גרם שוקולד מריר (מגורד דק דק)
▢1 כפית אבקת אפייה
▢1 שקית סוכר וניל
▢1 כפית נס קפה
לסירופ:
▢3 כפיות סוכר
▢1 כוס מים רותחים
לקרם קפה:
▢2 מיכלי שמנת מתוקה
▢1 קופסה אינסטנט פודינג וניל
▢½ כוס סוכר
▢1 כפית נס קפה
במתכון לא מופיעים המרכיבים של העוגה.
היי ענבל, בבקשה, סורי על הטעות ותודה על הסבלנות!
לעוגה:
▢4 ביצים
▢½ כוס סוכר
▢½ כוס קוקוס
▢1 כוס אגוזי מלך (לטחון דק דק)
▢½ כוס פירורי לחם (אפשר חצי כוס אגוזים טחונים במקום)
▢50 גרם שוקולד מריר (מגורד דק דק)
▢1 כפית אבקת אפייה
▢1 שקית סוכר וניל
▢1 כפית נס קפה
לסירופ:
▢3 כפיות סוכר
▢1 כוס מים רותחים
לקרם קפה:
▢2 מיכלי שמנת מתוקה
▢1 קופסה אינסטנט פודינג וניל
▢½ כוס סוכר
▢1 כפית נס קפה
היי
אין רשימת רכיבים?
היי זוהר, בבקשה ותודה על הסבלנות!
לעוגה:
▢4 ביצים
▢½ כוס סוכר
▢½ כוס קוקוס
▢1 כוס אגוזי מלך (לטחון דק דק)
▢½ כוס פירורי לחם (אפשר חצי כוס אגוזים טחונים במקום)
▢50 גרם שוקולד מריר (מגורד דק דק)
▢1 כפית אבקת אפייה
▢1 שקית סוכר וניל
▢1 כפית נס קפה
לסירופ:
▢3 כפיות סוכר
▢1 כוס מים רותחים
לקרם קפה:
▢2 מיכלי שמנת מתוקה
▢1 קופסה אינסטנט פודינג וניל
▢½ כוס סוכר
▢1 כפית נס קפה
נראית טעימה מאוד! למה לא מפרסמים מתכון במשקלים? אפיה לא עובדת בכוסות וכפיות אפילו אם משתמשים בכלים ייעודיים, לא חבל על המאמץ לפרסם מתכונים אבל רק בערך? …חבל
היי נאוה,
את צודקת, אנחנו מתנצלים על כך. נתקן את המתכון, אבל בינתיים הנה הכמויות של המצרכים היבשים:
כוס אגוזים טחונים = 100 ג’
1/2 כוס פירורי לחם = 50 ג’
כפית אבקת אפייה = 5 ג’
שקית סוכר וניל = 10 ג’
כפית נס קפה = 5 ג’
קופסת אינסטנט פודינג = 80 ג’
והנה מידע כללי לגבי כמויות נוזלים:
1 כוס שמן = 200 גרם
1 כוס שמן קוקוס = 200 גרם
1 כוס שמנת מתוקה = 240 מ”ל | 1 מיכל שמנת מתוקה = 250 מ”ל
1 מיכל שמנת חמוצה = 200 מ”ל
1 מיכל יוגורט = 200 מ”ל
1 כוס חלב/ חלב סויה = 240 מ”ל | 1 כף = 15 מ”ל
1 כוס מים = 240 מ”ל | 1 כף = 15 מ”ל
הערות חשובות:
1. מאחר שעם כמות הסוכר אפשר לשחק לכאן או לשם לפי טעם אישי, אין חשיבות גדולה לדיוק בכמויות. כנ”ל גם לגבי נס קפה, אם תשימי בטעות כפית שטוחה מדי במקום כפית רגילה העוגה עדיין תצא טעימה מאוד.
2. במקרה שאין אפשרות לשקול מצרכים, הטיפ הטוב ביותר הוא להשתמש באותה כוס, באותה כפית ובאותה כף לכל אורך המתכון ללא החלפה. כך הסבתות שלנו נהגו להכין את העוגות הכי טובות שלהן!
בהצלחה ונשמח לעדכון 🙂 🙂
תודה! וכל הכבוד על המכנה המהיר והענייני.
בשמחה רבה, נאוה!