קסטה היא המעדן הקפוא הכי פשוט והכי טעים שיש.
עוגת קסטה שוקולד תות וניל משגעת, ללא סוכר וללא גלוטן.


עוגת קסטה שוקולד תות וניל ללא סוכר וללא גלוטן
עוגה לחה ומרעננת במרקם רך וחלומי וטעם נדיר!
ציוד
- תבנית עגולה גודל 18
- מיקסר
מרכיבים
לבסיס השוקולד:
- 3 ביצים
- 3 כפות קוקוס
- 3 כפות חמאת קקאו
- ½ כוס שוקולד צ'יפס 90% ומעלה
- 2 כפות שמן MCT או כל שמן אחר שמותר בתזונה
- 3 כפות ממתיק עדיפות לאבקת סוכר ממתיק או לטחון
- 1 כפית אבקת אפיה
לקרם קצפת שכבות:
- שמנת להקצפה 38% ומעלה 200 מ"ל
- 3 כפות גבינת מסקרפונה 40%
- 3 כפות ממתיק אבקת סוכר אפשר גם לטחון דק כל ממתיק שמותר לכם
- 5 כפות אינסטנט וניל של סוויטאנגו
לתוספי טעם וצבע:
- 1 כפית תמצית טעם תות ללא סוכר וללא גלוטן של Bakto flavors
- 1 טיפה צבע אדום ללא סוכר וללא גלוטן או לטחון חצי כוס תות שדה קפוא דק ולסנן את הנוזלים
שלבי הכנה
אופן הכנת הקרם קצפת:
- להקציף את השמנת ביחד עם הממתיק אבקת סוכר + האינסטנט עד לקבלת תערובת אחידה ויציבה.
- להוסיף לתערובת את המסקרפונה ולערבב עד להטמעה של הגבינה בצורה אחידה בקצפת.
- לחלק את הקצפת ל-2 קערות אחת לשמור בטעם הטבעי שלה, ולשנייה להוסיף טיפה אחת של תמצית צבע אדום ללא סוכר.
- אפשר גם לטחון חצי כוס של תות שדה קפוא דק דק (לסנן את הנוזל) ולהוסיף לקצפת במקום צבע וחצי כפית תמצית טעם תות.
אופן ההכנה של הבסיס שוקולד:
- להמיס את השוקולד צ'יפס ביחד עם החמאת קקאו והשמן.
- בקערה נשים את הביצים ביחד עם הקוקוס ונערבב.
- להוסיף את תערובות השוקולד צי'פס שהכנו להקפיד לערבב כל הזמן עד לקבלת תערובת שוקולד אחידה ללא גושים.
- לשמן תבנית עגולה בקוטר 18 ס"מ ולהוסיף אליה את התערובות.
- לאפות למשך כ-30 דקות בטמפרטורה של 175 מעלות ולבדוק שהעוגה מוכנה עם קיסם – להוציא ונקרר.
- לאחר שהבסיס שוקולד שלנו התקרר להוסיף מעליו שכבה של קרם תות שהכנו.
- לאחר שנפזר בצורה אחידה את הקרם על כל שכבת הבסיס להוסיף את שכבת הקרם וניל.
- בעדינות נפזר בצורה אחידה את הקרם וניל מעל שכבת הקרם תות.
- להכניס למקרר ל-5 שעות לפחות שהעוגה תתייצב.

מקור: עוגת קסטה מתכון מאת: שרית ברסקה
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם לפייסבוק ולאינסטגרם.
להשאיר תגובה