מתכון מושלם להכנת עוגת קטיפה אדומה (רד וולווט) מתוקה ויפייפיה! עם שכבות של עוגת רד וולווט, מלאה בקרם שמנת וגבינה.
זו ללא ספק אחת מהעוגות המרשימות והטעימות שיצא לכם לנסות. תעשו את היום לאישה שאתם אוהבים עם עוגה שלא תוכלו לעמוד בפניה!

עוגת קטיפה אדומה
עוגה שפשוט לא תוכלו לעמוד בפניה!
ציוד
- מיקסר
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 120 גרם חמאה רכה
- 1 כוס סוכר
- 2 ביצים
- 1 כף קקאו
- 1 כוס ריוויון
- 2 כוסות קמח
- 1 קמצוץ מלח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתיה
- 1 כפית חומץ
- 1 כפית תמצית וניל
- ½ כפית צבע מאכל אדום כחצי כפית אם צריך תוסיפו עוד תראו לפי הצבע שמתקבל.
לקרם עוגת גבינה קרה:
- 2 מיכלי שמנת מתוקה וחצי פודינג וניל 500 מ"ל
- 1 גביע גבינה לבנה 5% 250 גרם
- ½ כוס סוכר
שלבי הכנה
- במיקסר מערבלים את החמאה עם הסוכר מוסיפים ביצה אחת מערבלים לתערובת אחידה ואז מוסיפים את הביצה השנייה.
- מוסיפים את הריוויון , תמצית וניל, מלח , אבקת אפיה, קקאו הקמח וממשיכים לערבל.
- בקערית קטנה מערבבים את החומץ ואת הסודה לשתייה (זה תוסס).
- מוסיפים למיקסר מוסיפים את צבע המאכל ומערבבים עד לאיחוד.
- מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות (תבנית קפיצית 26).בודקים עם קיסם שיוצא יבש.
הכנת קרם עוגת גבינה קרה:
- לוקחים 2 שמנת מתוקה וחצי פודינג וניל ומקציפים לקצפת יציבה.
- לוקחים גביע גבינה לבנה 5% מוסיפים 1/2 כוס סוכר מערבבים הכל יחד.
- לאחר מכן מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול.
הרכבה:
- לחתוך את העוגה לשני חצאים.
- למרוח חצי מתערובת הקרם על השכבה הראשונה.
- להניח את השכבה השניה של העוגה ולמרוח את יתרת הקרם .
- מקשטים בשוקולד מגורר ומעבירים למקרר להתייצבות .

מקור: נורית קוקי – מכירות שישי | עוגות מוס | קינוחים | מארזים מתוקים ועוד! ? | מוזמנים לעקוב בדף שלה: קרמשניt. | באינסטגרם: @nirit_kiko
להשאיר תגובה