עוגת קוקוס תפוזים במרקם אוורירי וטעם של פעם שמזכיר את הילדות ותמיד מעלה חיוך! מתכון קל ביותר להכנת עוגה נוסטלגית מפנקת שכיף לאכול בכל הזדמנות עם או בלי הקפה ליד – כל כך טעימה, שהקפה יהיה רק תירוץ לאכול ממנה!
עוגת קוקוס תפוזים
מתכון לעוגת קוקוס תפוזים עם טעם נוסטלגי
ציוד
- כוס מדידה: כוס חד פעמי חמה
- תבנית חד פעמית מלבן בינונית/2 תבניות אינגליש קייק ארוכות/תבנית עגולה בקוטר 24
מרכיבים
- 4 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל 80 גרם
- ½ כוס קוקוס
- ½1 כוס קמח תופח
- 1 כוס שמן
- ¾ כוס סוכר
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט
לסירופ:
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס מים
- 1 כפית דבש
שלבי הכנה
- מקציפים ביצים עם סוכר, מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים היטב.
- אופים ב־170 מעלות כחצי שעה או עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.
- לסירופ: מחממים חצי כוס סוכר עם חצי כוס מים עד לרתיחה.
- להנמיך את חום הבישול ומוסיפים כפית דבש.
- יוצקים על העוגה כשהיא עוד חמה.
הערות וטיפים
אפשר לקשט בקוקוס מעל. לא ניתן לוותר על הקוקוס ועל הביצים.
להשאיר תגובה