עוגת קוקוס לפסח, עם טעם עשיר ומרקם מפנק במיוחד לחג! מתכון קל ומהיר להכנת עוגה במרקם מושלם, טבולה בסירופ משגע, שמשדרג כל ביס וזו פשוט עוגה חלומית! עוגה מושלמת להגשה לצד כוס הקפה ותמיד כיף שיש עוגה כזו בבית!
עוגת קוקוס לפסח
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 6 ביצים
- קורט מלח
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- ¼2 כוס קמח תופח כשר לפסח
- 6 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 1 כוס קוקוס
- 1 כוס מיץ תפוזים טבעי
- גרידת תפוז
- גרידת לימון
לסירופ:
- ¾ כוס סוכר
- 2 כפות דבש
- כף מיץ לימון
- 1 כוס מים
שלבי הכנה
- מקציפים ביצים עם קורט מלח.
- מוסיפים בהדרגה כוס סוכר עד קבלת קצף תפוח ובהיר.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים 1 כוס שמן בזרם דק.
- בקערת היבשים שמים קמח, אינסטנט פודינג וניל וקוקוס.
- בקערת הנוזלים שמים מיץ תפוזים עם גרידת תפוז וגרידת לימון.
- מפעילים את המיקסר במהירות איטית ומוסיפים לבלילה לסירוגין פעם נוזלים ופעם יבשים.
- משמנים תבנית ואופים ב־175 מעלות, במשך כחצי שעה.
הכנת הסירופ:
- מרתיחים על הגז את רכיבי הסירופ ומצננים.
- בסיום האפייה שופכים סירופ קר על העוגה החמה ומפזרים קוקוס. (אפשר עוגה קרה וסירופ חם).
מקור: שפרה אזולאי
היי, אני עובדת באפיה עם משקל. האם תוכלי לרשום משקל עבור עוגת הקוקוס לפסח ועבור עוגת השקדים? תודה
היי ורדה,
הנה מידע כללי לגבי משקל מצרכים שיוכל לעזור לך בכל עוגה שתרצי להכין מהיום והלאה:
חומרים יבשים:
1 כוס קמח = 140 גרם
1 כוס קמח מלא = 125 גרם
1 כוס קורנפלור = 140 גרם
1 כוס קקאו = 140 גרם
1 כוס סולת = 200 גרם
1 כוס אבקת סוכר = 120 גרם
1 כוס סוכר/ סוכר דמררה = 200 גרם
1 כוס (דחוסה) סוכר חום כהה = 240 גרם
1 כף מלח = 20 גרם
1 כפית אבקת אפייה = 5 גרם
1 כפית סודה לשתייה = 5 גרם
1 כפית שמרים יבשים = 5 גרם
1 כף אינסטנט פודינג וניל = 10 גרם
1 שקית אבקת ג’לטין = 14 גרם
1 כוס פרג טחון = 100 גרם
1 כוס שקדים/ אגוזים טחונים = 100 גרם
1 כוס אגוזים קצוצים = 85 גרם
1 כוס שיבולת שועל = 100 גרם
1 כוס קוקוס = 100 גרם
1 כף קינמון טחון = 10 גרם
1 כפית הל טחון = 5 גרם
1 כפית נס קפה = 5 גרם
נוזלים:
1 כוס דבש/ סילאן = 360 גרם
1 כוס סירופ תירס/ גלוקוזה = 360 גרם
1 כוס מייפל אמתי = 240 גרם
1 כוס שמן = 200 גרם
1 כוס שמן קוקוס = 200 גרם
1 כוס שמנת מתוקה = 240 מ”ל
1 מיכל שמנת חמוצה = 200 מ”ל
1 מיכל יוגורט = 200 מ”ל
1 כוס חלב/ חלב סויה = 240 מ”ל
1 כוס מים = 240 מ”ל
1 כוס מיץ תפוזים/ מיץ לימון = 240 מ”ל
מקווים שהצלחנו לעזור!