מתכון של עוגת קוקוס וניל פשוט ללקק ת'אצבעות כמה שהיא טעימה!
עוגת קוקוס מעולה לשבת, תפנקו את המשפחה עם העוגה הזו – מתחסלת במהירות!

עוגת קוקוס וניל
עוגה נהדרת ליד הקפה, פינוק טעים וקל
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 3 ביצים מופרדות
- ¾ כוס סוכר
- קוקוס 200 גרם
- 1 כף קמח תופח
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- 1 חבילה פתי בר כהה 200 גרם
- חמאה מומסת 120 גרם
- 1 חבילה שמנת מתוקה 250 מ"ל
- 1 כוס חלב
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל 80 גרם
- 1 חפיסת שוקולד מריר 100 גרם
שלבי הכנה
- לחמם תנור ל180 מעלות.
לשכבת בסיס:
- לטחון במעבד מזון, את עוגיות הפתיבר כהה.
- לערבב עם 120 גרם חמאה מומסת.
- לשטח בתבנית מרובעת חד פעמית בינונית משומנת מעט.
לשכבה מעל:
- את החלבונים להקציף עד מצב אחידות ,עם חצי מכמות הסוכר והסוכר וניל.
- שאר הסוכר עם החלמונים להקציף בקערה אחרת, עם מטרפה ידנית.
- להוסיף לחלמונים את הקוקוס והקמח, ולערבב בעדינות עם כף.
- להוסיף לתערובת הקוקוס והחלמונים את החלבונים, ולקפל בעדינות.
- לשפוך את העיסה מעל פירורי הפתי בר, וליישר בעדינות.
- להכניס לאפיה של בערך למשך 20 דקות.
- להוציא ולצנן.
לקרם וניל:
- להקציף שמנת מתוקה, חלב ואינסטנט פודינג וניל, לקרם.
- למרוח על העוגה שהצטננה.
- מעל נגרד בפומפייה שוקולד מריר.
- להכניס לקירור.

מקור: ישראלה אזולאי
להשאיר תגובה