הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת קוקוס ומוס שוקולד נוסטלגית

מתכון עוגת קוקוס

קבלו מתכון מעולה להכנת עוגת בסיס קוקוס עם מוס שוקולד!

עוגה נוסטלגית וטעימה במיוחד בהכנה לא מסובכת.

מתכון עוגת קוקוס
צילום: אילנה אברהם
מתכון עוגת קוקוס

עוגת קוקוס ומוס שוקולד

הדפסה
מתכון ברור ומפורט לעוגה מעולה
של: אילנה אברהם

ציוד

  • תבנית עגולה בקוטר 26 ס״מ או תבנית מלבנית
  • כוס מדידה אוניברסלית
  • מיקסר

מרכיבים

חומרים לשכבה הראשונה:

  • 8 חלבונים ביצים גדולות
  • 1 כוס סוכר
  • 250 גרם קוקוס
  • 1 כפית וניל

חומרים לשכבה השנייה:

  • 4 חלמונים מביצים גדולות
  • ½ כוס סוכר
  • 230 גרם שוקולד מריר איכותי ממליצה על השוקולד של עלית הכי טוב!! מניסיון אישי
  • 170 גרם חמאה או מחמאה לפרווה
  • 1 כף ברנדי

שלבי הכנה

הכנת השכבה הראשונה:

  • נחמם תנור מראש ל- 150מעלות.
  • נשמן בעדינות תבנית עגולה בקוטר 26 ס״מ או תבנית מלבנית.
  • נקציף את החלבונים יחד עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
  • נוסיף את הווניל, נקפל את הקוקוס ידנית לתוך התערובת, ונעביר לתבנית.
  • נאפה במשך שעה עד שהשכבה העליונה של העוגה מזהיבה מעט, נוציא מהתנור ונניח בצד.

הכנת השכבה השנייה:

  • נקציף את החלמונים יחד עם הסוכר לתערובת בהירה ותפוחה.
  • נמיס את השוקולד ולהוסיף את החמאה ולהמיס בחזרה את התערובת לעוד מעט זמן במיקרו.
  • נוציא מהמיקרו ונערבב לתערובת אחידה, נוסיף כף ברנדי, ונערבב בתנועות קיפול עם החלמונים המוקצפים.
  • נמרח את התערובת על עוגת הקוקוס האפויה(השכבה הראשונה).
  • נכניס לתנור שוב שחומם מראש ל- 150 מעלות לחצי שעה בלבד.
  • נצנן את העוגה ונכניס למקרר במשך לילה שלם כדי שהמוס האפוי יתייצב.
  • לאחר שהמוס הופך ליציב ניתן לשמור במקרר או בטמפרטורת החדר.

הערות וטיפים

לפני שלב האפייה של העוגה עם המוס ניתן לקשט בקוקוס או אגוזים.
מתכון עוגת קוקוס
צילום: אילנה אברהם

מקור: אילנה אברהם