קבלו מתכון מעולה להכנת עוגת בסיס קוקוס עם מוס שוקולד!
עוגה נוסטלגית וטעימה במיוחד בהכנה לא מסובכת.
עוגת קוקוס ומוס שוקולד
מתכון ברור ומפורט לעוגה מעולה
ציוד
- תבנית עגולה בקוטר 26 ס״מ או תבנית מלבנית
- כוס מדידה אוניברסלית
- מיקסר
מרכיבים
חומרים לשכבה הראשונה:
- 8 חלבונים ביצים גדולות
- 1 כוס סוכר
- 250 גרם קוקוס
- 1 כפית וניל
חומרים לשכבה השנייה:
- 4 חלמונים מביצים גדולות
- ½ כוס סוכר
- 230 גרם שוקולד מריר איכותי ממליצה על השוקולד של עלית הכי טוב!! מניסיון אישי
- 170 גרם חמאה או מחמאה לפרווה
- 1 כף ברנדי
שלבי הכנה
הכנת השכבה הראשונה:
- נחמם תנור מראש ל- 150מעלות.
- נשמן בעדינות תבנית עגולה בקוטר 26 ס״מ או תבנית מלבנית.
- נקציף את החלבונים יחד עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
- נוסיף את הווניל, נקפל את הקוקוס ידנית לתוך התערובת, ונעביר לתבנית.
- נאפה במשך שעה עד שהשכבה העליונה של העוגה מזהיבה מעט, נוציא מהתנור ונניח בצד.
הכנת השכבה השנייה:
- נקציף את החלמונים יחד עם הסוכר לתערובת בהירה ותפוחה.
- נמיס את השוקולד ולהוסיף את החמאה ולהמיס בחזרה את התערובת לעוד מעט זמן במיקרו.
- נוציא מהמיקרו ונערבב לתערובת אחידה, נוסיף כף ברנדי, ונערבב בתנועות קיפול עם החלמונים המוקצפים.
- נמרח את התערובת על עוגת הקוקוס האפויה(השכבה הראשונה).
- נכניס לתנור שוב שחומם מראש ל- 150 מעלות לחצי שעה בלבד.
- נצנן את העוגה ונכניס למקרר במשך לילה שלם כדי שהמוס האפוי יתייצב.
- לאחר שהמוס הופך ליציב ניתן לשמור במקרר או בטמפרטורת החדר.
הערות וטיפים
לפני שלב האפייה של העוגה עם המוס ניתן לקשט בקוקוס או אגוזים.
מקור: אילנה אברהם
להשאיר תגובה