מתכון של עוגת פרג תפוזית ומדהימה, בלי קמח ובלי סוכר בכלל.
עוגה מלאה בטעם ומבטיחה לסגור לכם את הפינה כאשר מתחשק לכם משהו מתוק.
עוגת פרג תפוזית ללא קמח וסוכר
טוויסט ייחודי וטעים לעוגה קלאסית שכולנו מכירים
ציוד
- תבנית אינגליש קייק / חד פעמית עגולה קטנה
מרכיבים
לעוגה:
- 2 ביצים
- ½1 כפות סטיביה
- ⅓ כוס שמן
- ¾ כוס קוקוס
- פרג טחון 100 גרם
- ¾ כוס קמח שקדים
- גרידת תפוז
- 1 תפוז סחוט
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- 1 חופן אגוזי מלך שבורים
- 1 חופן חמוציות ללא סוכר
- 1 תפוח מגורד בפומפייה
לציפוי:
- 1 חפיסה שוקולד מריר ללא סוכר 100 גרם
- קוקוס לפיזור
שלבי הכנה
להכנת העוגה:
- בקערה לערבב 2 ביצים עם כף וחצי סטיביה.
- להוסיף 1/3 כוס שמן, שלושת רבעי כוס קוקוס, 100 גר’ פרג טחון, שלושת רבעי כוס קמח שקדים, גרידת תפוז מתפוז, מיץ מתפוז אחד, שקית אבקת אפיה, חופן אגוזי מלך שבורים, חופן חמוציות ללא סוכר ותפוח מגורד בפומפיה, – ולערבב הכל יחד.
- נמזוג לתבנית משומנת ונאפה בתנור על חום של 160 מעלות למשך חצי שעה או עד שמתייצב.
- כשמוציאים לזלף מעל העוגה מיץ תפוזים.
להכנת הציפוי:
- להמיס במיקרו חבילת שוקולד מריר ללא סוכר עם כף פלטה של שמן קוקוס.
- לערבב ולמזוג על העוגה ומעל מפזרים קוקוס.
מקור: עוגת פרג מתכון מאת: dery.kitchen
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם @dery.kitchen
להשאיר תגובה