קבלו מתכון של עוגת פרג שוקולדית מושלמת, קלה להכנה, שהילדים (והמבוגרים) מתים עליה!
אני תמיד אוהבת לשדרג בקצת תותים (בעונה), הצבע משדרג ומקפיץ את העוגה.
עוגת פרג שוקולד הכי טעימה וקלה
עוגה מיוחדת שתלווה אתכם מעכשיו והלאה בכל חגיגה
ציוד
- תבנית 24
- נייר אפיה
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
לעוגה:
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- ¼1 כוסות קמח תופח
- ¾ כוס מיץ תפוזים
- 150 גרם פרג טחון טרי
- ½ כוס קוקוס
- 1 חופן פצפוצי שוקולד/שוקולד מריר מגורד-
לגנאש:
- 125 מ”ל שמנת צמחית/מתוקה חצי מיכל קטן
- 100 גרם שוקולד מריר
שלבי הכנה
- נחמם תנור ל-170 מעלות
- נשמן את התבנית ומרפדים בנייר אפייה.
- נקציף את הביצים במיקסר במהירות גבוהה, אין צורך להפריד בין החלמון לחלבון.
- נוסיף את הסוכר בהדרגה. מקציפים כ-2-3 דקות.
- לאחר שהקצף תפוח ננמיך את מהירות המיקסר ואז נוסיף את השמן, מיץ התפוזים, הפרג, הקוקוס, השוקולד והקמח.
- ניצק את התערובת לתבנית
- נאפה כ-30-40 דקות בטורבו, או 45-55 דקות בתכנית רגילה.
- נבדוק עם קיסם כדי לראות שהעוגה מוכנה והיא לא רטובה מבפנים.
להכנת הגנאש:
- נחמם בסיר קטן את השמנת לסף רתיחה.
- נשפוך את השמנת על השוקולד ומניחים לדקה-שתיים.
- נערבב במרץ עד שהגנאש חלק ומבריק.
- לאחר שהעוגה התקררה, ניצק מעליה את הגנאש.
מקור: Hila Liberty
להשאיר תגובה