מתכון של עוגת פרג שוקולדית מושלמת, קלה להכנה, שהילדים (והמבוגרים) מתים עליה!
מומלץ להוסיף סוכריות צבעוניות וזה הופך את העוגה למושכת יותר (אפילו יותר מהשוקולד שמעל).
עוגת פרג שוקולד הכי טעימה וקלה
עוגה טעימה שתלווה אתכם מעכשיו והלאה בכל חגיגה
ציוד
- תבנית 24
- נייר אפיה
מרכיבים
לעוגה:
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- ¼1 כוסות קמח תופח
- ¾ כוס מיץ תפוזים
- 150 גרם פרג טחון טרי
- ½ כוס קוקוס
- 1 חופן פצפוצי שוקולד/שוקולד מריר מגורד
לגנאש:
- 125 מ”ל שמנת צמחית/מתוקה חצי מיכל קטן
- 100 גרם שוקולד מריר 1 חפיסה
שלבי הכנה
- נחמם תנור ל-170 מעלות
- נשמן את התבנית ונרפד בנייר אפייה.
- נתחיל בהקצפת הביצים במיקסר במהירות גבוהה, אין צורך להפריד בין החלמון לחלבון.
- נוסיף את הסוכר בהדרגה. נקציף כ-2-3 דקות.
- לאחר שהקצף תפוח ננמיך את מהירות המיקסר ואז נוסיף את השמן, מיץ התפוזים, הפרג, הקוקוס, השוקולד והקמח.
- ניצק את התערובת לתבנית.
- נאפה כ-30-40 דקות בטורבו, או 45-55 דקות בתכנית רגילה.
- נבדוק עם קיסם כדי לראות שהעוגה מוכנה והיא לא רטובה מבפנים.
להכנת הגנאש:
- נחמם בסיר קטן את השמנת לסף רתיחה.
- נשפוך את השמנת על השוקולד ונניח לדקה-שתיים.
- נערבב במרץ עד שהגנאש חלק ומבריק.
- לאחר שהעוגה התקררה, ניצק מעליה את הגנאש.
הערות וטיפים
לא חובה להשתמש במיקסר, ניתן להקציף ביד וזה עושה את אותו אפקט.
מומלץ לפזר סוכריות צבעוניות או קישוטים לעוגה, פירות בעונה או כל דבר שמתאים לכם.
מומלץ לפזר סוכריות צבעוניות או קישוטים לעוגה, פירות בעונה או כל דבר שמתאים לכם.
מקור: Hila Liberty
להשאיר תגובה