עוגת פרג טעימה ומפנקת, שאפשר להכין גם פרווה ולהגיש לאחר ארוחה בשרית. מתכון קל להכנה שחייבים להכיר!
מתכון הכי קל שיש, בלי הפרדת ביצים, ותקבלו עוגה אוורירית ומפנקת כל כך, שכיף לאכול לצד כוס קפה.
עוגת פרג קלאסית חלומית
ציוד
- מידה: כוס חד פעמי חם
- תבנית 26 / 2 תבניות אינגליש קייק
מרכיבים
- 1 כוס פרג שלם אפשר גם טחון
- 1 כוס קמח
- 1 כוס קוקוס
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- 1 כוס כוס כוס סוכר אני שמה פחות
- 1 גביע שמנת חמוצה 200 מ”ל
- ¾ כוס שמן
- 5 ביצים
- ¼ כוס מיץ תפוזים
שלבי הכנה
- לערבב את המצרכים לפי הסדר.
- להקציף חמש ביצים שלמות עד לקבלת קצף יציב (בין חמש דקות לשמונה דקות, תלוי במיקסר).
- להוסיף את הבלילה בתנועת קיפול.
- לשפוך את הבלילה לתבנית משומנת.
- לאפות בערך 30 -40 דקות על חום 170 מעלות.
מקור: תיקי שילו | לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב בקבוצתה “אמהות מבשלות כשר”
מה ניתן לשים במקום שמנת חמוצה למי שלא אוכך מוצרי חלב?
היי חוי,
אפשר להחליף לחלב צמחי, שמנת צמחית או מים.
בהצלחה!
מה התחליף לפרווה?
היי שרה,
במקום שמנת חמוצה אפשר לשים חלב צמחי או שמנת צמחית.
בהצלחה!
מדוע לא מופיעות הביצים ברשימת המצרכים?
היי טל,
נכון מאוד, תודה רבה ששמת לב. הוספנו אותן לרשימת המצרכים 🙂
שלום אפשר לשים אגוזים במקום קוקוס
היי אחלאם,
בטח, נשמע מעולה!!
אפשר להחליף שמן בחמאה? ואם כן מה כמות החמאה
היי שולמית,
אפשר להמיר בחמאה ולהוסיף שליש לכמות הרשומה של השמן.
בהצלחה!