קבלו מתכון להכנת עוגת פרג אגדית ונדירה, במרקם מיוחד וחלומי.
עוגה בשילוב טעמים מענג של קוקוס ואגוזים מפנקים, וציפוי שוקולד מושחת.
עוגת פרג קוקוס ואגוזים עשירה
מרקם מיוחד וחלומי בשילוב טעמים נדיר
ציוד
- כוס מידה 240 מ”ל
- תבנית 26 עגולה משומנת
מרכיבים
- 2 כוסות קמח
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
- 2 שקיות אבקת אפיה 20 גרם
- 1 כוס קוקוס
- 200 גרם פרג טחון
- ½ חבילה שוקולד מריר 50 גרם
- חופן אגוזים טחונים גס, יוצא קצת יותר מחצי כוס
- 5 ביצים שלמות
- 1 כוס סוכר
- ½ כוס שמן
- ½ כוס מיץ תפוזים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית תמצית רום
- 1 כפית תמצית שקדים
רוטב שוקולד:
- 1 ¼ כוסות מים
- ½ כוס סוכר
- 3 כפות שוקולית
- 2 כפות קקאו
- 2 כפות שמן
- 1 כפית תמצית וניל
שלבי הכנה
- בקערה שמים את החומרים היבשים – 2 כוסות קמח, 2 סוכר וניל, 2 אבקת אפיה, 1 כוס קוקוס, 200 גר’ פרג טחון, חצי חבילת שוקולד מריר וחופן אגוזים טחונים גס ( יוצא קצת יותר מחצי כוס). מערבבים הכל היטב.
- בקערת המיקסר מקציפים 5 ביצים שלמות בטמפרטורת החדר ומוסיפים בהדרגה 1 כוס סוכר.
- להקציף עד שמקבלים קצף תפוח ובהיר.
- להנמיך למהירות איטית ומוסיפים בזרזיף דק בצידי הקערה חצי כוס שמן, חצי כוס מיץ תפוזים, כפית תמצית וניל, כפית תמצית רום וכפית תמצית שקדים.
- לאחד את התערובות באופן ידני, כל פעם מוסיפים מקערת היבשים שלוש כפות לקצף הביצים בצידי הקערה כדי שהקצף לא יפול ומערבבים בתנועות עטיפה בעדינות
- להמשיל עד ששתי התערובות מאוחדות. לא לערבב יותר מדי.
- להעביר לתבנית עגולה 26 משומנת
- להכניס לאפייה בתנור שחומם ל-180 מעלות עד שקיסם יוצא נקי, בערך 40 דקות.
הכנת רוטב שוקולד להרטבת העוגה:
- בסיר קטן לבשל 1 ועוד רבע כוס מים, חצי כוס סוכר, 3 כפות שוקולית, 2 כפות קקאו, 2 כפות שמן וכפית תמצית וניל. לבשל עד להרתחה.
- כשהעוגה יוצאת מהתנור לדקור בעזרת קיסם כמה חורים ואז לשפוך מעליה את רוטב השוקולד.
מקור: עוגת פרג – אילנה לוי
להשאיר תגובה