קבלו מתכון להכנת עוגת פרג עשירה בטעם אגדי.
עוגה במרקם מיוחד ברכות משגעת, בהכנה קלה.
עוגת פרג עשירה במתכון מוצלח
עוגה מהממת בטעם מדהים
ציוד
- תבנית עגולה בקוטר 20 ס”מ
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 2 כוסות פרג טחון פעמיים
- ½ כוס קמח
- ¼ כפית מלח
- 1 כפית אבקת אפיה
- קליפה מגוררת מתפוז אחד
- 1 כוס סוכר
- ⅓ כוס אגוזי מלך טחונים
- 4 ביצים גדולות מופרדות
- 50 גרם חמאה מומסת ½ חבילה
- 2 כפיות תמצית וניל אמיתי
- ½ כוס מיץ תפוזים
לציפוי גנאש:
- ½ מיכל שמנת מתוקה 38% 125 מ”ל
- 150 גרם שוקולד מריר ½1 חפיסות
- 1 כפית תמצית וניל אמיתי
שלבי הכנה
- לחמם תנור ל- 150 מעלות
- בקערה לערבב את הפרג עם הקמח, מלח, אבקת אפיה, קליפת תפוז, 2/3 מכמות הסוכר ומיץ התפוזים.
- בקערת מערבל חשמלי ובעזרת מקצף בלון מקציפים את החלבונים עם שליש הסוכר שנותר עד שנוצר קצף יציב. לשמור במקרר.
- להקציף חלמונים (צהובים) עם החמאה ותמצית וניל, ומוסיפים לקערת היבשים. מערבבים.
- להוסיף בעדינות את קצף החלבונים (הלבנים) שבמקרר. כאשר התערובת אחידה יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 20 ס”מ
- לאפות בתנור בחום של 150 מעלות למשך 45-50 דקות. מוציאים ומקררים היטב
- בינתיים מכינים את הציפוי גנאש – מחממים את השמנת מתוקה, ואז יוצקים על קוביות השוקולד ממתינים 2 דקות ומערבבים עד שנמס. לאחר מכן מוסיפים את תמצית הוניל.
- לרבב ולצקת על העוגה שהתקררה.
מקור: עוגת פרג – אתי שחר
כוס סוכר לתבנית עגולה 20 זה הרבה. לדעתי בין חצי ל⅔ כוס.