הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת פרג עשירה במתכון מוצלח

מתכון עוגת פרג

קבלו מתכון להכנת עוגת פרג עשירה בטעם אגדי.

עוגה במרקם מיוחד ברכות משגעת, בהכנה קלה.

מתכון עוגת פרג

עוגת פרג עשירה במתכון מוצלח

הדפסה
עוגה מהממת בטעם מדהים
של: אתי שחר

ציוד

  • תבנית עגולה בקוטר 20 ס”מ
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

  • 2 כוסות פרג טחון פעמיים
  • ½ כוס קמח
  • ¼ כפית מלח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • 1 כוס סוכר
  • כוס אגוזי מלך טחונים
  • 4 ביצים גדולות מופרדות
  • 50 גרם חמאה מומסת ½ חבילה
  • 2 כפיות תמצית וניל אמיתי
  • ½ כוס מיץ תפוזים

לציפוי גנאש:

  • ½ מיכל שמנת מתוקה 38% 125 מ”ל
  • 150 גרם שוקולד מריר ½1 חפיסות
  • 1 כפית תמצית וניל אמיתי

שלבי הכנה

  • לחמם תנור ל- 150 מעלות
  • בקערה לערבב את הפרג עם הקמח, מלח, אבקת אפיה, קליפת תפוז, 2/3 מכמות הסוכר ומיץ התפוזים.
  • בקערת מערבל חשמלי ובעזרת מקצף בלון מקציפים את החלבונים עם שליש הסוכר שנותר עד שנוצר קצף יציב. לשמור במקרר.
  • להקציף חלמונים (צהובים) עם החמאה ותמצית וניל, ומוסיפים לקערת היבשים. מערבבים.
  • להוסיף בעדינות את קצף החלבונים (הלבנים) שבמקרר. כאשר התערובת אחידה יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 20 ס”מ
  • לאפות בתנור בחום של 150 מעלות למשך 45-50 דקות. מוציאים ומקררים היטב
  • בינתיים מכינים את הציפוי גנאש – מחממים את השמנת מתוקה, ואז יוצקים על קוביות השוקולד ממתינים 2 דקות ומערבבים עד שנמס. לאחר מכן מוסיפים את תמצית הוניל.
  • לרבב ולצקת על העוגה שהתקררה.
מתכון עוגת פרג
צילום: אתי שחר

מקור: עוגת פרג – אתי שחר