הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת פרג ושוקולד קלה להכנה

מתכון עוגת פרג

מתכון מעולה להכנת עוגת פרג ושוקולד קלה להכנה ומשובחת בטעם.

עוגת פרג טעימה עם גובה מרשים, פשוט קסם של עוגה.

מתכון עוגת פרג

עוגת פרג ושוקולד

הדפסה
מתכון קל להכנה לעוגה מעולה
של: אורית חדידה

ציוד

  • תבנית 26 ס״מ
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

  • כוס חלב
  • כוס יין מתוק של קידוש
  • 100 גרם פרג מומלץ לטחון במקום
  • 5 ביצים
  • קליפת לימון מגורדת
  • ¼1 כוסות סוכר כוס ורבע
  • ½ כוס שמן
  • ½1 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
  • ¼ כפית מלח

לשוקולד:

  • 100 גרם שוקולד מריר 1 חפיסה
  • ½ מיכל שמנת מתוקה 125 מ"ל

שלבי הכנה

  • נחמם את החלב והיין במיקרוגל כ-דקה וחצי.
  • נערבב ונוסיף את הפרג וגרידת הלימון, נניח בצד לקירור 10 דקות.
  • נקציף את החלמונים עם 3/4 כוס סוכר עד שהתערובת תפוחה מעט והצהוב בצבע בהיר.
  • נוסיף בהדרגה את השמן, תערובת הפרג, הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  • נקציף את החלבונים עם שאר הסוכר שנותר (בערך 1/2 כוס) .
  • נוסיף את קצף החלבונים בהדרגה לתערובת הראשונה בתנועות קיפול עדינות (ולשמור על נפח).
  • נמזוג את התערובת לתבנית 26 ס״מ.
  • נאפה בתנור שחומם מראש 170 מעלות במשך כ- 50 דקות בערך (בודקים עם קיסם שיצא יבש).

הכנת השוקולד:

  • נרתיח את השמנת המתוקה.
  • נשבור את השוקולד לקוביות ונניח בקערה.
  • נמזוג את השמנת המתוקה החמה על השוקולד.
  • נחכה שתי דקות נערבב ונמזוג מעל העוגה.
מתכון עוגת פרג
צילום: אורית חדידה

מקור: אורית חדידה‎