קבלו מתכון של עוגת פרג בחושה שמתחסלת במהירות.
טורפים ידנית או נעזרים במיקסר עוגה זו יוצאת רכה ועסיסית וגם טעימה.
עוגת פרג בחושה
עוגה בשילוב טעמים של קוקוס וגנאש שוקולד.
ציוד
- 2 תבניות אינגליש קייק
- מיקסר
- סיר קטן
מרכיבים
לעוגה:
- 1 כוס פרג טחון טרי
- 1 כוס קוקוס
- 1 כוס קמח תופח
- 3 ביצים שלמות
- 1 כוס סוכר
- ¾ כוס שמן
- 1 גביע שמנת חמוצה – 200 מ"ל או 1 כוס מיץ תפוזים לעוגה פרווה
לגנאש שוקולד:
- 1 חפיסת שוקולד מריר 100 גרם
- ½ גביע שמנת מתוקה – 250 מ"ל או שמנת צמחית לפרווה
לקישוט:
- קוקוס/ בוטנים/ אגוזים גרוסים
שלבי הכנה
לעוגה:
- בקערה גדולה נערבב פרג עם קוקוס וקמח.
- בקערת המיקסר נקציף ביצים (אפשר גם להקציף עם מטרפה ידנית).
- להוסיף בהדרגה סוכר ולהמשיך בהקצפה לבלילה תפוחה.
- להוסיף שמן ושמנת חמוצה ולערבל מעט.
- לאחד את הקערות ולערבב רק עד שהקמח נטמע.
- לשמן 2 תבניות אינגליש קייק וליצוק לתוכן את בלילת העוגה.
- לאפות את העוגה בתנור חם על 180 מעלות בין 30-40 דקות .
לגנאש שוקולד:
- לחמם במיקרוגל/ בסיר קטן – שמנת מתוקה עם שוקולד מריר וליצוק על העוגה, נניח להתייצבות.
- לפזר קוקוס/ בוטנים/אגוזים גרוסים ולהגיש.
מקור: ישראלה אזולאי
חצי גביע שמנת מתוקה זה 125 מ"ל, לא 250 כמו שכתוב.