קבלו מתכון לעוגת פירות יער זהובה ומהממת שמכינים בקלות.
עוגת פירות יער ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה וטעימה.
עוגת פירות יער עם טריק מדליק
עוגה מעולה וטעימה בחמיצות עדינה
ציוד
- תבנית קפיץ מלבנית 12×31
- כוס חד פעמית לשתייה קרה
מרכיבים
- קמח שקדים 150 גרם
- 5 ביצים
- 1 לימון לגרדת לימון ולמיץ לימון
- 3 כפות שמן MCT / כל שמן אחר שבתזונה
- 1 כוס ממתיק שאוהבים ומותר אין צורך לטחון
- 1 כף תמצית וניל
- 1 כף אבקת אפיה
- 1 כוס פירות יער קפואים שאוהבים
שלבי הכנה
- להפריד בין החלבונים לחלמונים.
- להקציף את החלבון עם חצי מכמות הסוכר עד לקבלת קציפה יציבה.
- בקערה עם החלמונים להוסיף את יתר המרכבים למעט פירות היער תוך כדי שאנחנו מערבבים עד לקבלת תערובת אחיד.
- להוסיף את פירות היער לתערובת ולהשאיר מעט מפירות היער לקישוט מעל העוגה.
- להוסיף 3/4 מכמות קציפת הביצים לתערובת ולערבב בתנועות קיפול עד להטמעה מלאה של הקציפה בתערובת.
- לשמן תבנית קפיץ מלבנית 12×31 ס"מ (או כל תבנית מתאימה שיש ברשותכם).
- להעביר את התערובת לתבנית ורק אז להוסיף מעל את יתר הקצפת שנותרה לנו לאורך התבנית.
- לפזר את פירות היער ששמרנו לקישוט.
- לחמם מראש תנור בטמפרטורה של 170 מעלות ולאפות למשך 30 דקות.
- להוריד את הטמפרטורה לחום של 130 מעלות לעוד חצי שעה או עד להתייצבות העוגה.
- להוציא את העוגה ולתת לה להתקרר לטמפרטורת החדר.
מקור: עוגת פירות יער מתכון מאת: שרית ברסקה לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם לפייסבוק ולאינסטגרם.
להשאיר תגובה