קבלו מתכון של עוגת פירות יבשים ופיצוחים – עוגה שמכינים ללא סוכר לבן, גלוטן, וביצים, בטעם מטריף ברמות שלא מתפשר.
עוגה בריאה וקלה שכדאי להכין וליהנות מטעם מתוק בלי רגשות אשמה! אז תאספו את כל הפירות היבשים שיש לכם על המדף ותכינו את העוגה.
עוגת פירות יבשים ופיצוחים
ציוד
- 2 תבניות אינגליש קייק
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- ½1 כוסות פירות יבשים קצוצים ללא סוכר תמרים, חמוציות, אננס, משמש, תאנים וכו’
- 100 גרם חמאה
- 1 כפית קינמון טחון
- 1 כפית ציפורן טחון
- 1 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1 כפית קסאנטן גאם
- 1 כפית משפר אפייה
- 1 כוס קמח אורז
- 1 כוס קורנפלור
- 1 כוס מים
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 גרד לימון
- אגוזים קלויים ומרוסקים גס
שלבי הכנה
- לבשל על אש קטנה את הפירות, היבשים, החמאה, הקינמון, הציפורן, ואגוז המוסקט.
- להסיר מהאש ולצנן מעט. להוסיף לסיר את שאר המרכיבים ולערבב.
- להעביר כעת את התערובות לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות.
- לאפות בחום בינוני של 170 מעלות למשך כ-30-45 דקות.
מקור: עוגת פירות יבשים ופיצוחים – מור איליה
מה עם ביצים?
היי,
העוגה טבעונית ולכן אין בה ביצים, אבל אפשר כמובן להוסיף.
בהצלחה 🙂