עוגת פחזניות אווריריות ופריכות שדורשות לא המון השקעה וזמן תמורת טעם נהדר.
מכינים באותה דרך של פחזניות רגילות עם מילוי רך ומלטף של קרם פטיסייר נפלא, אבל הפעם מזלפים בצורה אסתטית ושונה שתגנוב את ההצגה.



עוגת פחזניות גורפת מחמאות
עוגיות הפחזניות בסטייל ומראה שונה ומיוחד
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 כוס מים או חלב או חצי חצי
- 100 גרם חמאה או מחמאה
- 1 כף סוכר
- קורט מלח
- 1 כוס קמח
- ¼ כפית אבקת אפייה
- 3 ביצים
מילוי קרם פטיסייר (אפשרי):
- ½ ליטר חלב
- 3 חלמונים
- ½ כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- 2 כפות קמח
- ½ כף קורנפלור
- 100 גרם חמאה 1 חבילה
- מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל
- 1 חבילה פודינג וניל 80 גרם
שלבי הכנה
- בסיר רחב נרתיח: כוס מים או חלב או חצי חצי, 100 גרם חמאה או מחמאה, כף סוכר, קורט מלח. עד לרתיחה.
- החמאה צריכה להינמס לפני שהמים ירתחו אז יש לחתוך אותה לקוביות לפני שנכניס לסיר.
- נוסיף כוס קמח , רבע כפית אבקת אפייה, ונערבב מיד עד לקבלת כדור בצק .
- נכבה אש ונעביר לקערת המיקסר עם וו גיטרה, נערבל 3 דקות לקירור עדין ואז נוסיף לסירוגין 3 ביצים.
- נעביר לשק זילוף עם צנטר משונן ונעצב בצורה הרצויה.
- נכניס לאפייה לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
- הסוד הוא לא לפתוח את התנור ב-25 הדקות הראשונות אחרת הפחזניות יפלו.
- לאחר 25 דקות נבדוק אם הפחזניות קיבלו צבע זהוב ונוציא מהתנור. אם הן בהירות נשאיר עוד 5 דקות.
- נכין קרם, נמלא ונפדר באבקת סוכר .
להכנת הקרם:
- נביא לכמעט רתיחה חצי ליטר חלב.
- בקערה נערבב 3 חלמונים, חצי כוס סוכר, 1 סוכר וניל, 2 כפות קמח, חצי כף קורנפלור. נערבב טוב טוב עד איחוד.
- כשהחלב חם נוסיף פנימה הכל ונערבב בעזרת מטרפה ידנית כל הזמן כ-10 דקות עד שמסמיך.
- נוסיף 100 גרם חמאה ונכבה את האש. נערבב טוב טוב עד שהחמאה נבלעת.
- נקרר ואז כשקר נקציף שמנת מתוקה עם 1 פודינג וניל ומערבבים יחד עם הפטיסייר.
הערות וטיפים
הסוד הוא לא לפתוח את התנור ב-25 הדקות הראשונות אחרת הפחזניות יפלו.

מקור: אילנה טל
להשאיר תגובה