הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת עקיצת הדבורה לעצלנים

מתכון עוגת עקיצת

רולדת עקיצת הדבורה או עוגת עקיצת הדבורה, יש שחושבים בטעות שמדובר בהכנה מורכבת ומסובכת.

אז לכבוד ראש השנה קבלו מתכון הכי מושלם וקל של עוגת עקיצת הדבורה טעימה ומהממת.

מתכון עוגת עקיצת

עוגת עקיצת הדבורה לעצלנים

הדפסה
קלאסיקה משובחת של עוגה מהממת וסופר חגיגית
של: נועם זיגדון

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית
  • כוס מדידה אוניברסלית
  • מיקסר

מרכיבים

לרולדה:

  • 6 ביצים
  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות מים
  • 1 כוס סוכר לפי כוס מדידה חד פעמית קרה
  • ½ שקית אבקת אפיה 5 גרם
  • 4 כפות שטוחות קמח
  • 2 כפות שטוחות קורנפלור

לקרם:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל
  • ½ כוס חלב
  • 1 חפיסת פודינג וניל 80 גרם
  • 2 כפות גדושות גבינה
  • ½ גביע שמנת חמוצה
  • 2 כפות סוכר

לציפוי:

  • 50 גרם חמאה
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף נס קפה
  • 3 כפות חלב
  • 100 גרם אגוזים או שקדים

שלבי הכנה

  • נקציף את החלבונים ונוסיף כוס סוכר.
  • בקערה נפרדת נערבב את החלמונים עם השמן ונוסיף את הקמח, הקורנפלור והאבקת אפיה.
  • נשמן נייר אפיה בתבנית גדולה ולאפות בתנור על 160 מעלות עד שמשחים.
  • נגלגל את העוגה עם הנייר אפייה ולקרר.

להכנת הקרם:

  • להקציף את כל החומרים

להכנת הציפוי:

  • נמיס את החמאה, נוסיף את יתר החומרים ואח”כ לפזר אגוזים או שקדים.
  • לאחר קירור הרולדה, נפתח אותה.
  • נמרח את הקצפת, נגלגל לרולדה ולשפוך מעל את הציפוי .
מתכון עוגת עקיצת
צילום: נועם זיגדון

מקור: נועם זיגדון

מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה: פשוט לבשל עם נועם זיגדון