מתכון משגע של עוגת עקיצת הדבורה – תראו רגע את היפה הזאת, נכון שהריר כבר מתחיל ליזול?
עוגת עקיצת הדבורה טעימה ללא אפיה, שתיקח מכם 10 דקות הכנה בלבד, אבל תחזיר לכם בגדול בטעם משגע.
עוגת עקיצת הדבורה ללא אפייה
תחתית טבולה במי דבש, קרם וניל עשיר וציפוי מופלא של ריבת חלב.
ציוד
- מיקסר
- תבנית בינונית
- מחבת
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 2 חבילות ביסקוויטים
- 2 מיכלי שמנת מתוקה 500 מ"ל
- 1 כוס חלב
- 5 כפות פודינג וניל
- ½ כוס דבש
- 3 כוסות מים חמים
- 70 גרם חמאה
- 8 כפות ריבת חלב
- 1 כוס שבבי שקדים
שלבי הכנה
- במיקסר נשים שמנת מתוקה, חלב, פודינג וניל ונקציף עד קצפת יציבה (מי שאוהב יותר מתוק יכול להוסיף 2-3 כפות סוכר).
- בקערה נוספת נשים את הדבש והמים ונערבב עד שהכל נמס.
- נטבול את הביסקוויטים ונסדר בתבנית.
- נמרח את כל הקצפת ויוצרים עוד שכבה של ביסקוויטים טבולים במי דבש.
- נכניס למקרר/מקפיא עד שהקרם ריבת חלב מוכן.
- במחבת נקלה קלות את השקדים עד השחמה ובזמן שזה מתקרר, ניקח את החמאה וריבת החלב ונחמם במיקרוגל בפולסים.
- נערבב היטב ומאחדים את השקדים.
- נמרח על העוגה, נותנים לה להצטנן כל הלילה.
מקור: יסמין שרעבי
ברכיבים כתוב 2 חבילות ביסקוויטים 1 וחצי חבילות. לא הבנתי… כמה צריך?? זה מבלבל…מחכה לתשובתכם ולכמויות המדויקות ואז אשמח לנסות את המתכון! תודה!
היי יעלי,
2 חבילות ביסקוויטים.
בהצלחה!!
למה הציפוי למעלה חום בהיר ? חלב מרוכז וחמאה הם לבנים !
היי מרה,
מדובר בקרם ריבת חלב ולא בחלב מרוכז. אחרי שמוסיפים את שכבת הביסקוויטים השנייה ומכניסים למקרר לייצוב, מתחילים להכין את הקרם ומוסיפים אותו לאחר שהתקרר.
בהצלחה!
איך מכינים את הקרם ריבת חלב?
לא הבנתי כלכך מה בא על השכבה השנייה של הביסקוויטים?
היי רונן,
לקרם, מחממים בפולסים את החמאה וריבת החלב במיקרוגל. לאחר שהעוגה התייצבה קצת במקרר והקרם מוכן (לא חם), מורחים אותו על שכבת הביסקוויטים השנייה.
מקווים שהצלחנו לעזור!!