מתכון להכנת עוגת שוקולד עם קרם שוקולד לבן שפשוט אי אפשר לעמוד בפניה.
עוגה טעימה, שנשאר רק להתמוגג מתענוג כאשר מגישים להן צלחת עם פרוסת עוגה.
עוגת עונג לשבת
מתכון נוסטלגי בהכנה קלה
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- ½ כוס קמח
- ½ שקית אבקת אפייה
- 1 כף קקאו
- 2 ביצים
- ½ כוס סוכר
- ¼ כוס שמן
- 500 מ"ל שמנת מתוקה – 1 מיכל גדול
- 200 גרם שוקולד לבן – 2 חפיסות
- ½ כוס אגוזי מלח קצוצים דק
- 100 גרם שוקולד מריר 1 חפיסה
- ½ כוס חלב
- 1 חבילת אבקת אינסטנט פודינג ווניל 80 גרם
שלבי הכנה
- לערבב יחדיו את ביצים, קמח, אבקת אפייה, קקאו, סוכר ושליש מכמות השמנת המתוקה.
- שימו לב שאיננו צריכים להפריד את הביצים.
- לאחר שקיבלנו תערובת חלקה נוסיף גם את האגוזים, נערבב וניצוק לתוך תבנית.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
- בתום האפייה נניח לעוגה להצטנן.
הכנת קרם השוקולד הלבן:
- להקציף בקערה את הפודינג, חצי כוס חלב ושליש נוסף מכמות השמנת.
- לאחר שהתקבל קצף יציב נמרח אותו על העוגה ונשים במקרר לכשעה.
- את השוקולד הלבן נמיס במיקרו עם יתרת השמנת, נערבב היטב וניצוק על העוגה.
מקור: דורית כהן
להשאיר תגובה