קבלו מתכון להכנת עוגת ספוג תפוזים ושוקולד.
עוגה מעולה וטעימה במיוחד משודרגת בשוקולד וקצפת.
עוגת ספוג תפוזים ושוקולד עם קצפת
חווית טעמים משגעת ועשירה
ציוד
- 2 תבניות מלבניות חד פעמית משומנות / תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה משומן
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
מרכיבים
לבלילת הספוג:
- 5 ביצים גדולות שלמות
- 1 כוס סוכר
- 2 כפות שמן
- 1 כוס קמח תופח
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ 1 חפיסה
לקרם השוקולד:
- 100 גרם שוקולד מריר 1 חפיסה
- 4 כפות שמנת מתוקה להקצפה פרווה
- 20 גרם מחמאה
לקצפת בטעם תפוז:
- ½1 כוסות מיץ תפוזים
- ½ כוס אבקת סוכר
- 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה פרווה 1 מיכל
- 3 כפות פודינג וניל
- 50 גרם שוקולד מריר קצוץ להגשה ½ חפיסה
שלבי הכנה
- לחמם תנור על 180 מעלות.
- להקציף את הביצים שלמות עם מעט מלח.
- להוסיף בהדרגה את הסוכר עד לקבלת בלילה תפוחה וחזקה.
- להוריד את מהירות המיקסר למינימום ולהוסיף שמן וקמח.
- להמשיך להקציף עד שהקמח נטמע בבלילה.
- לגרד את השוקולד בפומפייה צפופה ולערבב עם לקקן בתנועות קיפול עדינות.
- לצקת את הבלילה ל-2 תבניות או לתבנית תנור, ונאפה אפייה רגילה למשך עשרים דקות.
הכנת הקרם שוקולד:
- לחמם על בן מארי או מיקרוגל את מצרכי השוקולד למרקם חלק וסמיך. להניח בצד.
- בקלחת נקיה נרתיח את מיץ התפוזים ואבקת הסוכר לעשר דקות על להבה גבוה (חשוב לצמצם את המיץ עד שמתקבל סירופ סמיך מאוד).
- להניח את הסירופ בצד. כשהעוגה מוכנה להבריש מעט מהסירופ על כל העוגה.
- אם אופים בתבנית תנור, לחלק את העוגה ל 2 חלקים.
הכנת הקצף:
- להקציף את השמנת מתוקה כמה דקות, נוסיף את הפודינג וניל ונמשיך להקציף לקצפת חלקה ותפוחה.
- להוסיף מיץ תפוזים לקצפת ונערבב עם לקקן בתנועות קיפול עדינות.
להרכבת העוגה:
- למרוח על שכבה אחת של העוגה מהשוקולד בנדיבות.
- להניח את השכבה השנייה.
- למרוח מהקצפת בנדיבות וליישר קצוות.
- להכניס למקרר לשעה כשהעוגה סגורה.
מקור: עוגת ספוג תפוזים ושוקולד – פרח גבסו
להשאיר תגובה