הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת ספוג תפוזים ושוקולד עם קצפת

מתכון עוגת ספוג

קבלו מתכון להכנת עוגת ספוג תפוזים ושוקולד.

עוגה מעולה וטעימה במיוחד משודרגת בשוקולד וקצפת.

מתכון עוגת ספוג
צילום: פרח גבסו
מתכון עוגת ספוג

עוגת ספוג תפוזים ושוקולד עם קצפת

הדפסה
חווית טעמים משגעת ועשירה
של: פרח גבסו

ציוד

  • 2 תבניות מלבניות חד פעמית משומנות / תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה משומן
  • כוס חד פעמית לשתייה חמה

מרכיבים

לבלילת הספוג:

  • 5 ביצים גדולות שלמות
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות שמן
  • 1 כוס קמח תופח
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ 1 חפיסה

לקרם השוקולד:

  • 100 גרם שוקולד מריר 1 חפיסה
  • 4 כפות שמנת מתוקה להקצפה פרווה
  • 20 גרם מחמאה

לקצפת בטעם תפוז:

  • ½1 כוסות מיץ תפוזים
  • ½ כוס אבקת סוכר
  • 250 מ”ל שמנת מתוקה להקצפה פרווה 1 מיכל
  • 3 כפות פודינג וניל
  • 50 גרם שוקולד מריר קצוץ להגשה ½ חפיסה

שלבי הכנה

  • לחמם תנור על 180 מעלות.
  • להקציף את הביצים שלמות עם מעט מלח.
  • להוסיף בהדרגה את הסוכר עד לקבלת בלילה תפוחה וחזקה.
  • להוריד את מהירות המיקסר למינימום ולהוסיף שמן וקמח.
  • להמשיך להקציף עד שהקמח נטמע בבלילה.
  • לגרד את השוקולד בפומפייה צפופה ולערבב עם לקקן בתנועות קיפול עדינות.
  • לצקת את הבלילה ל-2 תבניות או לתבנית תנור, ונאפה אפייה רגילה למשך עשרים דקות.

הכנת הקרם שוקולד:

  • לחמם על בן מארי או מיקרוגל את מצרכי השוקולד למרקם חלק וסמיך. להניח בצד.
  • בקלחת נקיה נרתיח את מיץ התפוזים ואבקת הסוכר לעשר דקות על להבה גבוה (חשוב לצמצם את המיץ עד שמתקבל סירופ סמיך מאוד).
  • להניח את הסירופ בצד. כשהעוגה מוכנה להבריש מעט מהסירופ על כל העוגה.
  • אם אופים בתבנית תנור, לחלק את העוגה ל 2 חלקים.

הכנת הקצף:

  • להקציף את השמנת מתוקה כמה דקות, נוסיף את הפודינג וניל ונמשיך להקציף לקצפת חלקה ותפוחה.
  • להוסיף מיץ תפוזים לקצפת ונערבב עם לקקן בתנועות קיפול עדינות.

להרכבת העוגה:

  • למרוח על שכבה אחת של העוגה מהשוקולד בנדיבות.
  • להניח את השכבה השנייה.
  • למרוח מהקצפת בנדיבות וליישר קצוות.
  • להכניס למקרר לשעה כשהעוגה סגורה.
מתכון עוגת ספוג
צילום: פרח גבסו

מקור: עוגת ספוג תפוזים ושוקולד – פרח גבסו