קבלו מתכון עוגת סולת ללא קמח ללא מיקסר עם אגוזים רכה וטעימה.
עוגת סולת קלה להכנה במיוחד טעימה ונוסטלגית.

עוגת סולת ללא קמח
עוגה של פעם שתמיד מצליחה
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס חד פעמי קר
מרכיבים
הכנת העוגה:
- 4 ביצים
- ¼ כוס נסוכר לבן
- ¼ כוס סוכר דמררה אם אין אז רגיל
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- 1 כוס שמן
- ¼1 כוס מיץ תפוזים
- ¼ כוס קוקוס
- 1 כוס אגוזים טחונים
- 3 כוסות סולת
- גרידת לימון
- מעט תמצית שקדים
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
הכנת הדבש:
- 2 כוסות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- 3 כוסות מים
שלבי הכנה
הכנת העוגה:
- נחמם תנור ל- 180 מעלות.
- נמרח תבנית מרובעת עם כף וחצי טחינה גולמית.
- נוסיף את הבלילה, ניתן להוסיף אגוזים מעל.
- נאפה במשך 20 דקות עד שמתקבל צבע חום.
- נפתח את התנור ונסמן חיתוכים מרובעים קטנים ונמשיך לאפות עוד 10 דקות נוספות.
- נוציא מהתנור נשפוך על העוגה דבש קר שמבשלים ונקרר.
הכנת הדבש:
- נבשל על הגז 20 דקות.
- נוסיף מיץ מחצי לימון ונערבב היטב עד שזה מסמיך קצת.
- נכבה את הגז ונוסיף כמה טיפות מי זהר או מי ורדים.
- נשים בקערה לפי הסדר ונערבב הכל ביחד היטב.
הערות וטיפים
כשהעוגה יוצאת מהתנור לשים את הדבש ולכסות עם נייר כסף, לחתוך רק אחרי שהעוגה התקררה היטב.

מקור: שרה יוסף
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם: @sarayosef.net_ | ובדף שלה: שרה יוסף – ערוץ המתכונים הרשמי
להשאיר תגובה