הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת סולת עם אגוזים ושקדים קלה וללא ביצים!

עוגת סולת

עוגת סולת משגעת, המוכרת גם בשם טישפישטי, שמכינים בקלות והיא אחת העוגות המפנקות שיש! עוגת סולת בחושה בשילוב אגוזי מלך קצוצים, טבולה בסירופ סוכר עשיר ועם נגיעת שקדים לקישוט. עוגה פשוטה שהופכת כל רגע לחגיגה!

עוגת סולת

עוגת סולת מפנקת במיוחד

הדפסה
עוגת סולת מפנקת במיוחד מתכון פשוט לעוגת סולת, שכל ביס ממנה מתוק מהשני
של: לימור עזאווי

ציוד

  • מידה: כוס חד פעמי חמה

מרכיבים

  • 3 כוסות קמח
  • 3 כוסות סולת
  • 1 חבילה חמאה/מרגרינה מחמאה 200 גרם
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מים רותחים
  • 2 שקיות אבקת אפייה 20 גרם

למילוי

  • אגוזי מלך קצוצים 300 גרם
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף קינמון

לסירופ

  • 1 כוס מים
  • ½1 כוס סוכר
  • 1 כפית לימון

שלבי הכנה

  • מערבבים בקערה קמח, סולת ואבקת אפייה.
  • ממיסים במיקרוגל בקערה אחרת חמאה וכוס שמן.
  • מעבירים את החמאה המומסת לתערובת היבשים, מוסיפים כוס מים רותחים ומערבבים עם כף בגלל שהעיסה החמה.
  • לשים ביד לעיסה אחידה (הבצק ייצא שומני וזה בסדר).
  • מערבבים בקערה נוספת אגוזים, קינמון וסוכר.
  • מחממים תנור מראש ל־180 מעלות.
  • משטחים בתבנית חצי מהבצק ומשטחים לאורך כל התבנית במורה אחידה.
  • מפזרים את תערובת האגוזים.
  • מעל התערובת משטחים את החצי השני של הבצק בצורה אחידה מעל כל התערובת.
  • חותכים למעויינים לפני האפייה.
  • אופים במשך 40 דקות, מוציאים מהתנור ושופכים את הסירופ בעוד שהעוגיות חמות.
עוגת סולת
צילום: לימור עזאווי


מקור: Limor Azawi