קבלו מתכון של עוגת סולת וקוקוס מטריפה וחגיגית, שכל רכיב בה יוצר חוויה טעימה ובלתי נשכחת!
זו אחת העוגות הטעימות והנוסטלגיות שיש וכולנו יודעים שהישן, המוכר והטוב הוא לפעמים הכי טוב!
עוגת סולת וקוקוס מעלפת וקלה
עוגה קלאסית, קלה להכנה, טעימה ופרווה להגשה בכל מועד!
ציוד
- תבנית 24 / 2 אינגליש קייק
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 4 ביצים
- 1 כוס קמח תופח
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס סולת
- 1 כוס קוקוס
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
לסירופ:
- 1 כוס סוכר
- ½1 כוסות מים
- מיץ מלימון אחד
שלבי הכנה
- להקציף בקערה אחת חלבונים עם סוכר לקצף יציב.
- בקערה שניה נשים קמח, קוקוס וסולת.
- בקערה שלישית נשים חלמונים, שמן ומיץ תפוזים.
- נוסיף לסירוגין מהיבשים והרטובים עד לקבלת עיסה חלקה.
- לאפות בתבנית בחום 180 מעלות, עד שקיסם יוצא נקי, בערך 40 דקות.
להכנת הסירופ:
- נבשל 10 דקות את הרכיבים לסירופ.
- כשהעוגה יוצאת מהתנור, נחתוך לריבועים, ונשפוך את הסירופ מעל.
מקור: Ilanit Darmon
העוגה ללא אבקת אפיה?
היי רות,
כן נעשה שימוש בקמח תופח. אם יש לך קמח רגיל, שימי כפית אבקת אפייה על כל כוס.
בהצלחה!
אני מכינה עוגה דומה שניםםם. קוראים לה ״ספרא סלתה״
ההבדל הוא שני שמה 5 ביצים 2 א. אפיה 2 סוכר וניל ומעט תמצית שקדים. מערבב הכל יחד בלי הקצפה מפזרת מעל שומשום או שקדים קצוצים לפני האפיה. ובסוף סירופ קר על עוגה חמה או סירופ חם על עוגה שהתקררה. יוצאת אליפות. נשמרת במקרר שבוע ואפילו יותר( בגלל הסירופ כמו חומר משמר) חג שמח ושנה טובה מאדדדד אמןןןן????????????
היי מלי,
תודה רבה שכתבת לנו ושיתפת בניסיון שלך עם העוגה, העוגה שלך נשמעת מעולה!!
מוזמנת לשתף אותנו בתמונות שלה בקבוצה 🙂
הי שאלת תם אם אופים את העוגה בשני תבניות אינגליש קיק גם פורסים אותה לאחר האפיה ולפני הסירופ תודה????
היי,
נכון מאוד, בהצלחה!