מתכון של עוגת סולת וקוקוס אוורירית וטעימה שכל ביס ממנה הנאה צרופה!
עוגה טעימה וממכרת ומפנקת במרקם ובטעם, מושלמת לתיבול ימי השגרה בחיוכים!



עוגת סולת וקוקוס בחושה
מנחמת וספוגה בסירופ מתוק שמעניק לה עסיסיות.
ציוד
- תבנית מלבנית / מרובעת / עגולה גודל 24
- סיר קטן לבישול
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 1 חבילה חמאה 200 גרם
- 1 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
- 1 גביע יוגורט של ביו 200 מ"ל
- 1 חבילה שמנת מתוקה קטנה 250 מ"ל
- ½1 כוסות סולת
- ½1 כוסות קוקוס
- ½1 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- 3 ביצים
לסירופ:
- 2 כוסות סוכר
- ½1 כוסות מים
- מיץ לימון מלימון אחד
שלבי הכנה
- במערבל לשים חמאה, סוכר, סוכר וניל ואת הביצים ולערבב היטב.
- להוסיף יוגורט, שמנת מתוקה ואת שאר החומרים היבשים (סולת, קוקוס, קמח, ואבקת אפיה) – להקציף ולערבב היטב.
- לשמן תבנית ונאפה בחום 170 עד שמכניסים קיסם ויוצא יבש. (בערך 30- 40 דקות עד שמזהיב)
- להשקות אותה בעוד חמה בסירופ (אותו נכין מהמתכון למטה בזמן שהיא בתנור).
- לפזר מעל קוקוס ואגוזים שקדים גרוסים.
לסירופ:
- לבשל על האש בסיר שתי כוסות סוכר כוס וחצי מים סחיטה מלימון אחד עד שהסוכר נמס ומסמיך טיפה.

מקור: עוגת סולת מתכון מאת טובה ניסים
אין ביצים בעוגה?
היי מיכל,
יש 3 ביצים בעוגה, הן מופיעות ברשימת המצרכים בהוראות ההכנה.
בהצלחה ושבת שלום!