מתכון של עוגת סברינה עסיסית בטירוף עם מרקם רך ורטוב הנמס בפה.
עוגה עם שילוב טעמים נדיר עם קצפת עשירה והמון פירות מפנקים מעל.

עוגת סברינה עסיסית
מלכת השבת הלבנה חוזרת בגדול
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- מיקסר
- תבנית עגולה
מרכיבים
- 6 ביצים
- ¾ כוס סוכר
- 1 כף תמצית רום
- 1 כוס קמח
- ¾ כוס סולת
- ¾ שקית אבקת אפיה
לסירופ:
- 3 כוסות מים
- 1 כוס סוכר
- 2 כפות סירופ מלבי
- 1 כף ריבת תות
לקצפת:
- 2 שמנת מתוקה 500 מ"ל
- 2 כפות אבקת סוכר
לקישוט:
- תותים/אוכמניות/פירות יער
שלבי הכנה
- נקציף את הביצים (ללא הפרדה) ואז נוסיף בהדרגה את הסוכר – הקצפה במהירות גבוהה של 7 דקות.
- נאט את המהירות ונוסיף את הרום ואת הקמח, סולת ואבקת האפייה לערבוב קל.
- לאחר מכן נמשיך לקפל ידנית עד להטמעת כל החומרים היבשים.
- נכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות עד להזהבה.
להכנת הסירופ:
- נרתיח בסיר קטן את המים, הסוכר וסירופ מלבי, כשהסוכר נמס לכבות את הגז ונוסיף את הריבה, לנערבב היטב ולצנן.
- נשפוך את הסירופ על העוגה.
- נקציף את השמנת מתוקה יחד עם אבקת סוכר, לקצפת יציבה.
- נזלף על העוגה כשהיא התקררה לחלוטין (אפשר גם להכניס למקרר לשעה לפני הזילוף).
לקישוט :
- תותים/אוכמניות/פירות יער. נזגג מעל סירופ מלבי.

מקור: עוגת סברינה עסיסית – קרן חביב
מוזמנים גם לבקר בקבוצתה: מלכות המטבח ביחד
מהו קוטר התבנית?
היי,
קוטר 24. בהצלחה!