הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת סברינה עסיסית טירוף עם מרקם רך

מתכון עוגת סברינה

מתכון של עוגת סברינה עסיסית בטירוף עם מרקם רך ורטוב הנמס בפה.

עוגה עם שילוב טעמים נדיר עם קצפת עשירה והמון פירות מפנקים מעל.

מתכון עוגת סברינה

עוגת סברינה עסיסית

הדפסה
מלכת השבת הלבנה חוזרת בגדול
של: קרן חביב

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית
  • מיקסר
  • תבנית עגולה

מרכיבים

  • 6 ביצים
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כף תמצית רום
  • 1 כוס קמח
  • ¾ כוס סולת
  • ¾ שקית אבקת אפיה

לסירופ:

  • 3 כוסות מים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות סירופ מלבי
  • 1 כף ריבת תות

לקצפת:

  • 2 שמנת מתוקה 500 מ"ל
  • 2 כפות אבקת סוכר

לקישוט:

  • תותים/אוכמניות/פירות יער

שלבי הכנה

  • נקציף את הביצים (ללא הפרדה) ואז נוסיף בהדרגה את הסוכר – הקצפה במהירות גבוהה של 7 דקות.
  • נאט את המהירות ונוסיף את הרום ואת הקמח, סולת ואבקת האפייה לערבוב קל.
  • לאחר מכן נמשיך לקפל ידנית עד להטמעת כל החומרים היבשים.
  • נכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות עד להזהבה.

להכנת הסירופ:

  • נרתיח בסיר קטן את המים, הסוכר וסירופ מלבי, כשהסוכר נמס לכבות את הגז ונוסיף את הריבה, לנערבב היטב ולצנן.
  • נשפוך את הסירופ על העוגה.
  • נקציף את השמנת מתוקה יחד עם אבקת סוכר, לקצפת יציבה.
  • נזלף על העוגה כשהיא התקררה לחלוטין (אפשר גם להכניס למקרר לשעה לפני הזילוף).

לקישוט :

  • תותים/אוכמניות/פירות יער. נזגג מעל סירופ מלבי.
מתכון עוגת סברינה
צילום: קרן חביב

מקור: עוגת סברינה עסיסית – קרן חביב
מוזמנים גם לבקר בקבוצתה: מלכות המטבח ביחד