מתכון של עוגת סברינה גבוהה וטעימה המקבלת מרקם רך ועסיסי.
עוגה עם בצק חלומי המורטב בסירופ מתקתק ומשודך לקצפת עננית ועשירה.

עוגת סברינה עסיסית ומרשימה
עוגה במרקם עסיסי מענגת בכל ביס.
ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
- תבנית עגולה
מרכיבים
- 5 ביצים
- ¾ כוס סוכר
- 1 כוס קמח
- 1 כוס פתי בר טחון דק
- 1 כפית סולת
- 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
- ½ כוס שמן
- ¼ כוס חלב לפרווה אפשר מיץ תפוזים
לסירופ:
- 1 כוס סוכר
- 2 כוסות מים
- ¼ כוס משקה רום
- 3 טיפות לימון
לקצפת:
- 1 חבילה פודינג וניל 80 גרם
- ½ כוס חלב
- 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל
שלבי הכנה
- נקציף את החלבונים עם הסוכר למשך 5 דקות.
- ננמיך את המהירות ונוסיף את החלמונים, שמן וחלב.
- נערבב את כל היבשים ונוסיף לתערובת ונערבב בתנועות עטיפה.
- נכניס לאפייה בתנור שחומם ל-160 מעלות טורבו עד להזהבה. כ-30-35 דקות.
להכנת הסירופ:
- נבשל הכל ביחד על אש נמוכה למשך 20 דקות.
להכנת הקצפת:
- נקציף את כל החומרים יחד.
- כאשר העוגה מוכנה, נוציא אותה מהתנור.
- נרטיב בסירופ ונמרח מהקצפת.

מקור: עוגת סברינה – כפיר דהן
היי
איזה גודל תבנית?
תודה
היי שירלי,
תבנית 24-26. בהצלחה 🙂