הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת סברינה עסיסית במרקם חלומי ונמס בפה!

מתכון עוגת סברינה

מתכון של עוגת סברינה עסיסית בטירוף עם מרקם רך ורטוב הנמס בפה, בשילוב טעמים אדיר.

קינוח ממכר שתמיד יצליח להרשים אתכם בכל ביס מחדש מרוב שהוא באמת טעים.

עוגת סברינה

עוגת סברינה עסיסית

הדפסה
שילוב טעמים נדיר בקצפת עשירה והמון פירות מפנקים!
של: קרן חביב

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית
  • כוס מדידה אוניברסלית
  • מיקסר

מרכיבים

  • 6 ביצים
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כף תמצית רום
  • 1 כוס קמח
  • ¾ כוס סולת
  • ¾ שקית אבקת אפיה

לסירופ:

  • 3 כוסות מים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות סירופ מלבי
  • 1 כף ריבת תות

לקצפת:

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה 500 מ”ל
  • 2 כפות אבקת סוכר

לקישוט:

  • תותים / אוכמניות / פירות יער

שלבי הכנה

  • נקציף את הביצים (ללא הפרדה) ואז מוסיפים בהדרגה את הסוכר – הקצפה במהירות גבוהה של 7 דקות.
  • נאט את המהירות ולהוסיף את הרום ואת הקמח, סולת ואבקת האפייה לערבוב קל.
  • נמשיך לאחר מכן לקפל ידנית עד להטמעת כל החומרים היבשים.
  • נכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות עד להזהבה.

להכנת הסירופ:

  • נרתיח בסיר קטן את המים, הסוכר וסירופ מלבי, כשהסוכר נמס לכבות את הגז ולהוסיף את הריבה, לערבב היטב ולצנן.
  • נשפוך את הסירופ על העוגה.
  • להקציף את השמנת מתוקה יחד עם אבקת סוכר, לקצפת יציבה.
  • נזלף על העוגה כשהיא התקררה לחלוטין (אפשר גם להכניס למקרר לשעה לפני הזילוף).

לקישוט:

  • תותים/אוכמניות/פירות יער. ולזגג מעל סירופ מלבי.
מתכון עוגת סברינה
צילום: קרן חביב

מקור: עוגת סברינה עסיסית – קרן חביב
מוזמנים גם לבקר בקבוצתה: מלכות המטבח ביחד