מתכון של עוגת סברינה עסיסית בטירוף עם מרקם רך ורטוב הנמס בפה, בשילוב טעמים אדיר.
קינוח ממכר שתמיד יצליח להרשים אתכם בכל ביס מחדש מרוב שהוא באמת טעים.
עוגת סברינה עסיסית
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
- מיקסר
מרכיבים
- 6 ביצים
- ¾ כוס סוכר
- 1 כף תמצית רום
- 1 כוס קמח
- ¾ כוס סולת
- ¾ שקית אבקת אפיה
לסירופ:
- 3 כוסות מים
- 1 כוס סוכר
- 2 כפות סירופ מלבי
- 1 כף ריבת תות
לקצפת:
- 2 מיכלי שמנת מתוקה 500 מ”ל
- 2 כפות אבקת סוכר
לקישוט:
- תותים / אוכמניות / פירות יער
שלבי הכנה
- נקציף את הביצים (ללא הפרדה) ואז מוסיפים בהדרגה את הסוכר – הקצפה במהירות גבוהה של 7 דקות.
- נאט את המהירות ולהוסיף את הרום ואת הקמח, סולת ואבקת האפייה לערבוב קל.
- נמשיך לאחר מכן לקפל ידנית עד להטמעת כל החומרים היבשים.
- נכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות עד להזהבה.
להכנת הסירופ:
- נרתיח בסיר קטן את המים, הסוכר וסירופ מלבי, כשהסוכר נמס לכבות את הגז ולהוסיף את הריבה, לערבב היטב ולצנן.
- נשפוך את הסירופ על העוגה.
- להקציף את השמנת מתוקה יחד עם אבקת סוכר, לקצפת יציבה.
- נזלף על העוגה כשהיא התקררה לחלוטין (אפשר גם להכניס למקרר לשעה לפני הזילוף).
לקישוט:
- תותים/אוכמניות/פירות יער. ולזגג מעל סירופ מלבי.
מקור: עוגת סברינה עסיסית – קרן חביב
מוזמנים גם לבקר בקבוצתה: מלכות המטבח ביחד
תודה על מתכון נהדר. כמה זמן אפייה?
היי נורית,
מינימום 30 דקות. בודקים אחרי חצי שעה אם העוגה זהובה (אין צורך לפתוח את הדלת אם אפשר לראות מבחוץ). אם היא לא זהובה, ממשיכים לאפות עוד 5 דקות ובודקים שוב.
בהצלחה!!