10 דקות ויש לכם את ה-פינוק של היום – גביניות משגעות לשבת ולכל יום שכל אחד יכול להכין בשיא הקלות מבצק שמרים בפריכות מושלמת העוטף מלית גבינה עשירה במיוחד. מעדן מהמם שתמיד מגרה במראה זהוב ומפתיע את כולם בשילוב טעמים מענג
עוגת סברינה כשרה לפסח ופרווה
ציוד
- תבנית חד פעמית מלבנית 20*30 או תבנית עגולה 28
מרכיבים
- 7 ביצים
- 7 כפות סוכר
- 7 כפות קמח מצה
- 2 כפות אגוזים קצוצים לא חייב אבל מוסיף
- 2 כפות קמח של פסח
- 2 כפות קמח תפוח אדמה
- 10 גרם אבקת אפייה
מצרכים לסירופ :
- 3 כוסות סוכר
- 2 כוסות מים
- 2 כפות דבש או סילאן
מצרכים לקצפת:
- 2 מיכלי שמנת מתוקה 500 מ"ל או קצפת צמחית לפרווה
- 24 גרם סוכר וניל
מצרכים לקישוט:
- דובדבנים מסוכרים
שלבי הכנה
- מקציפים חלבונים וסוכר לקצף נוקשה.
- מוסיפים את החלמונים ולהקציף כמה שניות.
- מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומוסיפים בתנועת קיפול.
- מוסיפים קמח מצה ואגוזים ושוב בתנועת קיפול.
- משמנים תבנית ואופים ב־180 מעלות במשך כ־30 דקות עד שקיסם יוצא יבש ויוצקים מעל את הסירופ.
הכנת הסירופ :
- לסיר מעל אש גלויה את המים, סוכר וסילאן ומבשלים תוך ערבוב כ־10 דקות.
- מוסיפים שאר החומרים ויוצקים מעל העוגה כשהיא חמה.
הכנת הקצפת:
- מקציפים שמנת וסוכר וניל לקרם חלק ויציב ומזלפים על העוגה.
- מקשטים בדובדבנים ומעבירים למקרר.
הערות וטיפים
מקור: באינסטגרם: @silviy_ab
מוזמנים גם בפייסבוק: סילביה פינוקים מהמטבח שלי
להשאיר תגובה