עוגת נפוליאון, שרבים מכנים אותה גם קרמשניט או מילפיי, היא עוגת בצק עלים עם קרם וניל מפנק במיוחד! מתכון פשוט ביותר, שכל אחד יכול להכין ותקבלו את אחד הקינוחים המשובחים שיש! עוגה מפנקת בטעם ייחודי שכיף להגיש!
עוגת נפוליאון, קרמשניט, קלה להכנה
ציוד
- כוס מידה אוניברסלית
מרכיבים
- 1 חבילה בצק עלים מופשר – 1 קילוגרם
- 1 שקית אבקת סוכר
לקרם:
- 2 ½ כוסות חלב – 600 מ”ל
- 1 גביע שמנת חמוצה לא חובה
- גרידה מלימון אחד לא חובה
- 4 חלמונים
- ¾ כוס סוכר – אם רוצים שיהיה יותר מתוק לשים כוס סוכר
- קורט מלח
- 2 כפות גדושות קמח
- 1 שקית סוכר וניל או תמצית וניל ואם יש מקל וניל אז בכלל מושלם
- 100 גרם חמאה
שלבי הכנה
- פותחים את הבצק למלבן באיזה גודל שרוצים ושמים בתבנית עם נייר אפייה.
- עושים חורים בעזרת מזלג בכל שטח הבצק ומפזרים אבקת סוכר בנדיבות. לאחר מכן לוקחים עוד מלבן של בצק ועושים את אותו הדבר.
- אופים ב־200 מעלות טורבו, בתנור שחומם מראש, במשך כ־20 דקות בערך עד שהבצק מתנפח קצת ומזהיב, כך יודעים שזה מוכן. מוציאים, חוצים באמצע ומקררים.
- מכינים את הקרם (מומלץ יום קודם או כמה שעות קודם) – שמים בסיר את החלב אבל משאירים מעט חלב כחצי כוס בצד, לאחר מכן שמים חצי מכמות הסוכר, ומחממים על אש לא גבוהה שלא ישרף.
- בינתיים מערבבים היטב חלמונים עם גרידת לימון ושאר הסוכר, מלח, וקמח עד קבלת מרקם חלק, מוסיפים את החלב שהשארנו בצד ומערבבים טוב טוב.
- כשהחלב כבר התחמם אבל לא רתח, מוסיפים אותו בזרם דק לתערובת החלמונים ומערבבים כל הזמן עם המטרפה. מערבבים היטב ומוסיפים גביע של שמנת חמוצה לתוך המסה ומערבבים כל הזמן, עד הסמכה, זה לוקח כמה דקות.
- מורידים מהאש ומוסיפים לתערובת את החמאה, מערבבים היטב ומעבירים לכלי אחר. מכסים עם ניילון נצמד ומקררים לטמפרטורת החדר, ואז למקרר לשעתיים לפחות.
- מרכיבים את העוגה – שמים פס אחד מהבצק, ומעליו מלא קרם, וככה כל השכבות. על השכבה האחרונה מפזרים אבקת סוכר ושמים למקרר להתייצבות. עדיף ללילה.
מקור: עוגת נפוליאון – מריה גולד
להשאיר תגובה