עוגת נס קפה שנמסה בכל ביס. העוגה הכי נוסטלגית והכי טעימה שיש. עוגת שכבות נס קפה.
מתכון קלאסי ואותנטי שעובר בדורות מזה שנים, ועכשיו נפל לידיכם. רוצו להכין!

עוגת נס קפה
מתכון קלאסי ואותנטי שעובר בדורות
ציוד
- תבנית קפיצית 24-26 ס"מ
מרכיבים
לבצק:
- 250 גרם קמח 2 כוסות
- 2 כפות אבקת אינסטנט וניל
- ⅓ כוס קמח שקדים טחונים דק
- ⅓ כוס סוכר
- 100 גרם חמאה ללא מלח חמאה קרה לחתוך לקוביות
- 2 כפות גבינת שמנת
- 1 כפית אבקת אפייה
- ¼ כפית מלח
לקרם הקפה:
- 5 חלבונים גדולים בטמפרטורת החדר
- ¼1 כוסות סוכר דק
- 3 כפות קפה נמס השתמשתי באספרסו
- קורט של מלח
שלבי הכנה
- מחממים תנור 175C או 350F.
- נרסס תבנית קפיצית 24-26 ס"מ בעזרת שמן ספריי בחלק התחתון ונניח נייר אפייה על הבסיס בלבד.
להכנת הבצק:
- לערבב את כל המרכיבים עד שמקבלים בצק חלק. נעטוף בניילון נצמד ונקרר במשך שלושים דקות.
להכנת הקרם:
- בקערת המיקסר נוסיף את החלבונים עם וו הקצפה נתחיל להקציף על מהירות גבוהה עד שנקבל קצף סבוני.
- להוסיף עכשיו את המלח ובהדרגה גם נוסיף סוכר עד לקבלת קרם עמיד חלק ומבריק.
- בשלב זה נוסיף את הקפה ונקציף על מהירות נמוכה מספר שניות ואז להגביר במהירות גבוהה כשתי דקות.
- להוציא את הבצק מהמקרר ונחלק ל 5 חתיכות.
- לרדד את הבצק על משטח מקומח מעט כל חתיכה ל2-3 מ"מ עובי.
- נציב צלחת מעל לבצק המרודד בקוטר זהה לתבנית הקפיצית, ונחתוך מסביב לצלחת עם סכין דקה וחדה
- להניח דיסק של הבצק על תחתית התבנית ומעל 2 כוסות של קרם ונמרח שכבה חלקה.
- לחזור עם שאר הדיסקים באותו אופן והבצק יסתיים בשכבה העליונה.
- לפזר סוכר ואופים ארבעים דקות או כשמכניסים קיסם הוא יוצא מהעוגה נקי ויבש.
- נחכה עשר דקות. משחררים מהתבנית ומגישים.
- את העוגה נשמור בטמפרטורת החדר.

מקור: שולי אסולין קרסין
היי, לא ברור מה הכמות של הקמח. כוס קמח שווה ל-140 גרם ואת רשמת 2 כוסות 250 גרם. לא מסתדר לי. אפיה זה מדע מדויק ואני שוקלת את כל המצרכים. אשמח אם תכתבי משקלים. תודה