הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת נס קפה הכי נוסטלגית

עוגת-נס-קפה

עוגת נס קפה שנמסה בכל ביס. העוגה הכי נוסטלגית והכי טעימה שיש. עוגת שכבות נס קפה.

מתכון קלאסי ואותנטי שעובר בדורות מזה שנים, ועכשיו נפל לידיכם. רוצו להכין!

עוגת-נס-קפה

עוגת נס קפה

הדפסה
מתכון קלאסי ואותנטי שעובר בדורות
של: שולי אסולין קרסין

ציוד

  • תבנית קפיצית 24-26 ס"מ

מרכיבים

לבצק:

  • 250 גרם קמח 2 כוסות
  • 2 כפות אבקת אינסטנט וניל
  • ⅓ כוס קמח שקדים טחונים דק
  • ⅓ כוס סוכר
  • 100 גרם חמאה ללא מלח חמאה קרה לחתוך לקוביות
  • 2 כפות גבינת שמנת
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ¼ כפית מלח

לקרם הקפה:

  • 5 חלבונים גדולים בטמפרטורת החדר
  • ¼1 כוסות סוכר דק
  • 3 כפות קפה נמס השתמשתי באספרסו
  • קורט של מלח

שלבי הכנה

  • מחממים תנור 175C או 350F.
  • נרסס תבנית קפיצית 24-26 ס"מ בעזרת שמן ספריי בחלק התחתון ונניח נייר אפייה על הבסיס בלבד.

להכנת הבצק:

  • לערבב את כל המרכיבים עד שמקבלים בצק חלק. נעטוף בניילון נצמד ונקרר במשך שלושים דקות.

להכנת הקרם:

  • בקערת המיקסר נוסיף את החלבונים עם וו הקצפה נתחיל להקציף על מהירות גבוהה עד שנקבל קצף סבוני.
  • להוסיף עכשיו את המלח ובהדרגה גם נוסיף סוכר עד לקבלת קרם עמיד חלק ומבריק.
  • בשלב זה נוסיף את הקפה ונקציף על מהירות נמוכה מספר שניות ואז להגביר במהירות גבוהה כשתי דקות.
  • להוציא את הבצק מהמקרר ונחלק ל 5 חתיכות.
  • לרדד את הבצק על משטח מקומח מעט כל חתיכה ל2-3 מ"מ עובי.
  • נציב צלחת מעל לבצק המרודד בקוטר זהה לתבנית הקפיצית, ונחתוך מסביב לצלחת עם סכין דקה וחדה
  • להניח דיסק של הבצק על תחתית התבנית ומעל 2 כוסות של קרם ונמרח שכבה חלקה.
  • לחזור עם שאר הדיסקים באותו אופן והבצק יסתיים בשכבה העליונה.
  • לפזר סוכר ואופים ארבעים דקות או כשמכניסים קיסם הוא יוצא מהעוגה נקי ויבש.
  • נחכה עשר דקות. משחררים מהתבנית ומגישים.
  • את העוגה נשמור בטמפרטורת החדר.
עוגת-נס-קפה
צילום: שולי אסולין קרסין

מקור: שולי אסולין קרסין